Aalto-yliopisto vie eteenpäin muovien kiertotalouden liiketoiminnallisia mahdollisuuksia

Toteutusaika 2023–2026

Aalto-yliopistossa perehdymme projektissa kiertotalouden liiketoiminnallisiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Kartoitamme työkaluja ja strategioita kestävän muovien käytön, valmistuksen ja kierrätyksen tukemiseen. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuksia hyödyntää näitä työkaluja erilaisissa työpajoissa.

Tutkimme erityisesti muutosta yksinkertaisemmista arvoketjuista kiertotalouteen ja monimutkaisiin verkostoihin. Tarkastelemme huolellisesti yritysten välisen yhteistyön merkitystä ja mahdollisuuksia. Tarkastelemme laajasti ja erilaisista näkökulmista kiertotalouden ajureita ja esteitä.

Esitetyt havainnot pohjautuvat korkeatasoiseen akateemiseen tutkimukseen. Keräämme havaintoja ja kokemuksia PlastLIFEn osallistujien ja eri sidosryhmien edustajilta. Peilaamme näitä tuloksia muihin teollisuudenaloihin ja aiempaan akateemiseen tutkimukseen.

Tärkeä osa työtä on “Ecosystem design toolkit”. Tämä muodostuu useista erilaisista, helposti lähestyttävistä harjoituksista, joiden avulla voidaan kartoittaa mahdollisuuksia ekosysteemiseen liiketoimintaan. Yrityksiä opastetaan työkalupakin käyttöön työpajoissa.

Lisätietoja Aalto-yliopiston roolista PlastLIFE-hankkeessa

Julkaistu 12.3.2023 klo 20.10, päivitetty 16.2.2024 klo 10.07
  • Tulosta sivu