Ajankohtaista

Uutisia

img
Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Kiertotaloushankintojen tutkimuksen tulokset julkaistu 2.5.2023
Miten kiertotalous näyttäytyy kuntien hankinnoissa? Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Uusi julkaisu tuo eväitä kiertotaloushankintoihin.
Lue lisää
Traktori
CircBrief: Ravinteiden kierrätys on välttämätön osa kestävää ruokajärjestelmää 25.4.2023
Kun kotimaiset biomassat kierrätetään tehokkaasti kierrätyslannoitevalmisteiksi ja hyödynnetään viljelyssä, edistetään sekä ravinneomavaraisuutta että huoltovarmuutta.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uutisia alueilta

Lahden keskusta
Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050 - uusi kiertotalouden tiekartta hyväksytty 15.12.2022
Lahden kaupunginhallitus on hyväksynut kaupungille uuden kiertotalouden tiekartan. Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050. Kiertotalouden tiekartta ohjaa toimintaa tähän tavoitteeseen. 
Lue lisää
Kasvisbiojätettä
Kasvistuotannon sivuvirtoja voidaan hyödyntää rehuissa ja elintarvikkeissa 14.11.2022
Luonnonvarakeskuksen (Luke) Circwaste-osahankkeessa on tutkittu, miten kasvistuotannon sivuvirtoja voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Sivuvirroilla on monia käyttökohteita elintarvikkeista ja tuotantoeläinten ruuasta kosmetiikka-, luontaistuote- ja lääketeollisuuteen.
Lue lisää
Lisää uutisia alueilta
  • Tulosta sivu