Gå till innehållet

Aktuellt

Biokaasulla Jyväskylässä
Programmet för cirkulär ekonomi innebär lösningar på miljömässiga och ekonomiska utmaningar 19.3.2021
Förslaget till strategiskt program för cirkulär ekonomi beskriver metoder och mål genom vilka cirkulär ekonomi ska göras till grunden för den finländska ekonomin före år 2035.
Läs mer
Kierrätyspiste
Återvinningsgraden för hushållens avfall stiger inte tillräckligt snabbt 10.12.2020
Finlands miljöcentral SYKE har publicerat ny regional uppföljningsinformation om mängderna av hushållsavfall och deras återvinningsgrad, samt om sociala indikatorer för den cirkulära ekonomin. Återvinningsgraden för hushållsavfall stiger inte tillräckligt snabbt.
Läs mer
Reijo Karhinen
Tidningen 'Kiertotalous käytäntöön' lyfter fram cirkulära ekonomins möjligheter inom företagsvärlden 8.12.2020
Circwaste-projektets tidning 'Kiertotalous käytäntöön' publicerades i september 2020 som bilaga till Kauppalehti. Tidningen berättar om arbete inom cirkulär ekonomi, ur en synvinkel som intresserar företag.
Läs mer
img
Kampanjen Älska en smula uppmuntrar finländarna att minska matsvinnet 8.12.2020
Mycket kunde förbättras i sorteringen av bioavfall. Kampanjen Älska en smula uppmuntrar finländarna att minska matsvinnet och sortera bioavfall hemma, på arbetsplatsen och på semestern.
Läs mer
Mera nyheter
Kopiera och återvinn goda idéer
Vi tar ett materialkliv tillsammans
Vi öppnar kompetensens skyltfönster
Vi gör Finland etta på cirkulär ekonomi

Goda nyheter från Finland

Korjausompelua
I Jyväskylä uppmuntrar man till cirkulär ekonomi genom användarorienterade försök 19.3.2021
En serie som producerades av unga i sociala medier gav tips om en miljövänlig livsstil, och stadens hållbarhetsfrämjande tjänster samlades på en enda webbplats. I Jyväskylä förädlas invånarnas egna idéer till verklig verksamhet för cirkulär ekonomi.
Läs mer
Biojäteastia pihalla
Biokimppa-kampanjen inspirerar till att sortera bioavfall i Tavastland 19.3.2021
Loimi-Hämeen Jätehuolto inledde i april projektet Biokimppa, som lyfter fram temat för avfallsbolagets 25-årsjubileum, nämligen bioavfall. Invånarna kan inom familjen eller tillsammans med grannarna ta i bruk ett BioSelect-kärl, vars tömningsintervall under sommaren kan vara upp till fyra veckor.
Läs mer
Puutarhakomposti
Regional biomassakartläggning för Helsingfors lägger grunden för affärsverksamhet inom cirkulär ekonomi 19.3.2021
Inom projektet CircVol, som hör till Helsingfors stads 6Aika-strategi, kartlade man hurdana biologiska strömmar, exempelvis bioavfall från industrin, som uppstår i Helsingfors. Projektet förverkligar också målen i den vägkarta för cirkulär ekonomi och delningsekonomi som Helsingfors stad publicerar i år.
Läs mer
Jenni Nurmi
Återvunnet material som Trafikledsverket använder i vägprojekt fick infrastrukturbyggarnas godkännande 19.3.2021
I Prizztech Oy:s och Björneborgs stads delprojekt inom Circwaste-projektet undersökte man egenskaperna hos Ecolan Infra®TR-askgranulat. Det återvunna materialet användes under ett helt år i Trafikledsverkets projekt för byggande av en planskild anslutning i Södermark i Björneborg.
Läs mer
Mera regionala nyheter
  • Skriv ut sidan