Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

maisemamaalaus
Julkisen taiteen ympäristövaikutuksien arvioimiseen rakennetaan laskuri 1.2.2023
Turun ammattikorkealoulu toteuttaa taiteen ympäristöjalanjäljen laskemiseen soveltuvan laskentatyökalun. Laskurin on tarkoitus helpottaa taiteilijoita päästölaskentaa vaativissa kohteissa sekä ilmastonäkökulmien huomioimisessa.
Lue lisää
Elektroniikkalaitteita
Tiedätkö missä kaikissa materiaaleissa on terveydelle haitallisia POP-yhdisteitä? 30.1.2023
Ympäristöministeriö on julkaissut oppaan, joka auttaa tunnistamaan pysyviä orgaanisia yhdisteitä sisältäviä jätteitä eli POP-jätteitä. POP-asetuksen jätteitä koskevia pitoisuusrajoja on juuri uudistettu. Muutoksia on sovellettava jätteiden käsittelyssä 10.6.2023 alkaen
Lue lisää
Kaivon kansi
Kiertotalouden työkirja kunnille julkaistu 11.1.2023
Toimiva kiertotalous vähentää sekä kuntien ilmastopäästöjä että taloudellisia kuluja. Työkirja kokoaa yhteen kiertotalouden toteuttamisen eri vaiheet sekä hyviksi havaitut kokeilut ja työkalut eri puolilta Suomea.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa
Jätetieto on suunnittelun ja ohjauksen aarre 20.12.2022
Jätteiden seuranta nousee joka vuosi puheenaiheeksi, kun Tilastokeskus julkaisee yhdyskuntajätteen tilastonsa. Kierrätyksen tulisi kasvaa selvin harppauksin ja jätemäärien vähentyä. Näin saavuttaisimme valtakunnallisen jätesuunnitelman ja kiertotalouden strategisen ohjelman tavoitteet sekä täyttäisimme EU:n jätedirektiivin vaatimukset.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Uutta sivuillamme: Muovit, ympäristö ja kiertotalous

Tutustu ja hyödynnä kattavaa tietopakettiamme muovien kiertotaloudesta, mikro- ja makromuovien ympäristö- ja terveysvaikutuksista sekä keinoista ongelmien selättämiseksi. 

loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Jos tykkää remontoida eikä laske työlleen hintaa, niin huonokin talo muuttuu vähitellen paremmaksi. Melkoinen määrä rakennusosia ja -tarvikkeita on löytänyt paikkansa mökissämme rakentamisen kiertotaloudessa, kirjoittaa Jarmo Linjama. 

Hyviä uutisia Suomesta

Lahden keskusta
Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050 - uusi kiertotalouden tiekartta hyväksytty 15.12.2022
Lahden kaupunginhallitus on hyväksynut kaupungille uuden kiertotalouden tiekartan. Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050. Kiertotalouden tiekartta ohjaa toimintaa tähän tavoitteeseen. 
Lue lisää
Kasvisbiojätettä
Kasvistuotannon sivuvirtoja voidaan hyödyntää rehuissa ja elintarvikkeissa 14.11.2022
Luonnonvarakeskuksen (Luke) Circwaste-osahankkeessa on tutkittu, miten kasvistuotannon sivuvirtoja voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Sivuvirroilla on monia käyttökohteita elintarvikkeista ja tuotantoeläinten ruuasta kosmetiikka-, luontaistuote- ja lääketeollisuuteen.
Lue lisää
Muovimukit
Maatalouden jätemuovimäärät ovat nyt tiedossa Pohjois-Karjalassa 10.10.2022
Karelia-ammattikorkeakoulu on tutkinut jo viiden vuoden ajan jätemuovien syntymistä ja kierrätysmahdollisuuksia niin maataloudessa kuin rakentamisessa.
Lue lisää
img
LUT-yliopiston kehittämällä teknologialla rakennus- ja purkujätteistä syntyy uusia komposiittituotteita 10.10.2022
Puu-muovikomposiittien tuotannolla vähennetään rakennus- ja purkujätteiden käsittelyn ympäristövaikutuksia.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Circtalk-webinaarisarja – ajankohtaisia ilmiöitä kiertotaloudesta

Circtalk-webinaarisarja kokoaa yhteen kiertotaloudesta kiinnostuneet ihmiset. Nostamme esiin ajankohtaisia ilmiöitä sekä levitämme hyviä kiertotalouskäytäntöjä. Puhujina toimivat kiertotalouden tutkijat ja asiantuntijat.

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

  • Tulosta sivu