Hyppää sisältöön

Kehitämme yhdessä ratkaisuja kiertotalouteen!

Tarjoamme tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja kiertotalouden edistämiseksi Suomessa.

Uutta sivuillamme: PlastLIFE

PlastLIFE on laaja kansallinen yhteistyöhanke, joka edistää muovien kestävää kiertotaloutta. Tutustu hankkeeseen!

Ajankohtaista

img
Millainen oli kiertotalouden tiekarttaprosessi Porissa? 2.11.2023
Resurssiviisas kiertotalouden tiekartta sai Porin kaupunginhallituksen hyväksynnän lokakuun alussa 2023. Tavoitteena oli koota yhteen ja tehdä näkyväksi olemassa olevaa, uutta ja kehitteillä olevaa kestävyystyötä.
Lue lisää
img
Muovien kiertotaloushankkeet keskittyvät kierrätykseen ja korvaamiseen – välttämiseen panostettava jatkossa 1.11.2023
Syyskuun lopussa valmistui analyysi PlastLIFE -hankkeen ja sen täydentävien, muovien kestävää kiertotaloutta edistävien hankkeiden, vaikutuksista Muovitiekartan toimeenpanoon.
Lue lisää
img
Circwaste-loppuseminaarissa kuultiin seitsemän vuoden työn tuloksia ja juhlittiin pitkän hankkeen päättymistä 31.10.2023
Circwaste-hankkeen tuloksia esiteltiin hankkeen loppuseminaarissa 26. ja 27. lokakuuta Helsingin Hietalahdessa Radisson Blu Seaside Hotelissa.
Lue lisää
img
Käytetty tuote on haluttu 27.10.2023
Jakamistaloudella on kulttuurisia, taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia. Se tulee ihmisten arkeen monella tavalla, osaa ihmisistä se koskettaa suoraan.
Lue lisää
img
Kymmenen kysymystä ja vastausta uudelleenkäytöstä 27.10.2023
Tutkija Hanna Savolahti Suomen ympäristökeskuksesta selvitti vastauksia kysymyksiin uudelleenkäytöstä.
Lue lisää
img
Jätteistä syntyy uusiomateriaalia 27.10.2023
Ramboll tutki laajasti muun muassa sekajätteen poltossa syntyvän lentotuhkan ja pohjakuonan hyötykäyttöä uusiomateriaaleina väylärakentamisessa.
Lue lisää
Kissanmaan kiertotaloustalo mk
Vuoden Kiertopalkinto 2023 Tampereen kaupungille rakentamisen kiertotaloutta edistävälle tontinluovutusmallille 26.10.2023
Vuoden Kiertopalkinnon lisäksi kunniamaininnan saavat Helsingin Malminkartanossa sijaitseva uusioraaka-aineista rakennettu puisto ja Circutus Oy.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Kriittiset raaka-aineet ovat erityisen tärkeitä mm. teollisuudenaloilla ja teknologioissa, joita tarvitaan vihreän siirtymän edistämisessä. Niiden kysynnän onkin ennustettu merkittävästi kasvavan vihreän siirtymän myötä, kirjoittavat Johanna Suikkanen ja Topi Turunen Circblogissaan.

CircBrief – kiertotalouden parhaita käytäntöjä tiiviissä paketissa!

Tarvitsetko kättä pidempää? CircBrief -julkaisuissa esittelemme suosituksia ja hyviä käytäntöjä kiertotalouden eri teemoihin liittyen.

loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen
  • Tulosta sivu