Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Ihmiset ja puhelimet
CircBrief: Elektroniikka ja kiertotalous 29.9.2021
Elektroniikan arvoketju on maailmanlaajuinen ja käsittää useita vaiheita, joista jokaisella on merkittäviä kestävyysvaikutuksia. Circwaste-hankkeen uusi julkaisu esittelee elektroniikkalaitteiden elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia ja ratkaisuja niihin.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa pihalla 285
Isojen asioiden äärellä 14.9.2021
Jätehuollossa ollaan isojen asioiden äärellä, kun tuore jätelaki saa pian tuekseen uusia asetuksia ja niiden myötä yhä selkeämpiä suuntaviivoja materiaalien kierrätyksen tehostamiselle.
Lue lisää
työpöytä
Apua kuntien kemikaalikoulutukseen 10.9.2021
Haitallisten aineiden huomioiminen ja hallinta on tärkeässä roolissa, kun kunnat pyrkivät kohti kiertotaloudenmukaista tulevaisuutta. Tukea tähän työhön tarjoaa kemikaaliverkkokoulutus.
Lue lisää
img
Kiertotalouden kirittäjät – kiertotalouden edistysaskelia Suomesta sekä maailmalta 26.8.2021
Kiertotalouden kirittäjät -webinaarissa 29.–30.9.2021 esiteltiin kiertotalouden tutkimushankkeiden tuoreimpia tuloksia ja strategisen edistämistyön viimeisimpiä askelia.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset
loikka spessunoston kuva

Ratkaisujen Suomi – Materiaaliloikka.fi

Tutustu kiertotalouden hyviin esimerkkeihin ja jaa omat materiaaliloikkasi muille.

Jätteet kiertämään kotitoimistoissa - Rakasta joka murua!

Laadimme oppaaan kotitoimistojen lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä. Tartu toimeen ja tutustu kotitoimiston lajitteluvinkkeihin!

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Ympäristömerkit mahdollistavat parhaimmillaan yrityksen ympäristötoimiin liittyvän viestinnän yrityksen ja kuluttajien välillä. Mutta millainen rooli ympäristömerkeillä on kiertotalouden edistäjinä, pohtii Iina Saarinen.

Hyviä uutisia Suomesta

Lappeenranta maisema
Lappeenranta tuottaa kiertotalouden palveluita asukkaille, ympäristölle ja yrityksille – uusi tiekartta julkaistu 13.10.2021
Lappeenrannan uusi kiertotalouden tiekartta ponnistaa paikallisista vahvuuksista. Tiekartta on tärkeä osa kaupungin ilmasto- ja ympäristötyötä.
Lue lisää
Lasipallo
Keksi, karsi, korjaa ja kierrätä – Kiertotalouskokeilujen ideahaku käynnistyy Jyväskylässä 11.10.2021
Jyväskylän kaupungin Circwaste käyttäjälähtöiset kokeilut -hanke etsii ideoita ja ratkaisuja arjen kiertotalouden, kestävän elämäntavan ja resurssiviisauden edistämiseksi Jyväskylässä. Ideahakuun voi osallistua kuka tahansa yksityishenkilö, yhteisö tai yritys
Lue lisää
Koulurakennus havainnekuva
Vaihtoehtoisilla materiaalivalinnoilla voidaan edistää rakentamisen vähähiilistä kiertotaloutta 7.10.2021
Suunnitteilla olevan Porin monitoimikoulun materiaalitehokkuutta tarkasteltiin Circwaste-osahankkeessa opinnäytetyönä. Työn tavoitteena oli etsiä materiaalitehokkuutta, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä edistäviä vaihtoehtoisia materiaaliratkaisuja uuteen kouluun.
Lue lisää
Porin resurssiviisas hankintatyökalu
Kiertotaloushankinnat Porin kaupungissa – vaikuttavuutta kiertotalouskriteereillä ja hankintatyökalulla 20.9.2021
Porin Circwaste-osahankkeessa on tehty resurssiviisas hankintatyökalu, joka ohjaa kiertotalouden ja muiden vastuullisuuskriteerien huomioimista kaupungin julkisissa hankinnoissa.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu