Yhteiskäyttöautot Jyväskylään

Kiihdyttämö_Jyväskylä
 

Hanke

Jyväskylä on suunnitellut 5–10 yhteiskäyttöauton hankkimista palveluna, jolloin autot voisivat olla kaupungin työntekijöiden käytössä virka-aikaan ja muina aikoina asukkaiden vuokrattavissa.

Hankinnan kohteena olisivat ensisijaisesti biokaasuautot, mutta sähköautojen käyttöönoton mahdollisuuksia selvitetään.

Toteutus

Hankinnan suunnittelu vuonna 2019 ja hankinta todennäköisesti vuonna 2020.

Tavoitteet

  • Vähentää kunnan työntekijöiden tarvetta kulkea omilla autoilla töihin työpäivän aikana hoidettavien työtehtävien takia
  • Saada autot käyttöön yli yksikkörajojen ja virka-ajan ulkopuolella kaupunkilaisten käytössä
  • Saada autojen käyttöaste korkeammalle eli autoille käyttöä myös iltaisin ja viikonloppuisin
  • Vähentää kaupungin käytössä olevien autojen määrää ja lisätä biokaasuautojen osuutta

Taustaa

Kaupungin eri toimialoilla on nyt omassa käytössään noin 60 leasing-autoa, mutta nämä autot eivät ole työntekijöiden käytössä yli toimialarajojen eikä niiden vuokraus ulkopuolisille virka-ajan ulkopuolella ole vielä mahdollista.

Jyväskylässä on vuonna 2017 kokeiltu autojen yhteiskäyttöä ja siitä on hyviä kokemuksia. Yhteiskäyttöhankinnan suunnittelun yhteydessä mietitään myös liikenteen laajempaa tilannekuvaa ja kehittämissuuntia.

Kiihdyttämö Jyväskylässä

Jyväskylässä pidettiin syyskuussa 2019 keskeisille päätöksentekijöille tilaisuus, jossa pohdittiin Jyväskylään parhaiten sopivaa mallia autojen kustannusten jakamisesta kaupungin organisaatioiden sisällä. Lisäksi kaupungin yhteiskäyttöautojen kestävää järjestämistä ja etuja esiteltiin kaupungin työntekijöille ja kaupunkilaisille Liikkujan viikon tapahtumissa. Jyväskylän kaupunki jatkaa keskustelua yhteiskäyttöautojen hankinnasta.

 

Julkaistu 25.9.2019 klo 17.29, päivitetty 25.9.2019 klo 17.29

  • Tulosta sivu