Kuopio

Kuopion kaupunki, Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo. © Aleksi Rajala

Kuopiossa on oivallettu elämästä jotain. Se näkyy leppoisassa elämänrytmissä ja tuntuu eteenpäin työntävänä tuulena työssä, yrittämisessä ja opiskelussa. Se maistuu elämältä kaupungin yössä ja kodin lämmössä. Kuopiossa inspiraatio, välittäminen ja olemisen vapaus ovat luonnonvoimia, jotka kasvavat ainutlaatuisiksi ilmiöiksi ja menestystarinoiksi.

Mitä Kuopiossa on jo tehty kiertotalouden edistämiseksi?

Kuopion Veden Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo on lähes energiaomavarainen jätevedenpuhdistamo, joka hyödyntää prosessilämmön puhdistamon rakennuksissa ja tuottaa puhdistamolietteestä biokaasua energiantuotantoon.

Uusi Jynkän koulu on muuntojoustava, resurssiviisaasti toteutettu monikäyttöinen asukkaiden monitoimitalo, jossa yhdistyvät koulu, kirjasto ja harrastetilat. Edellisen koulurakennuksen purkumateriaali hyödynnettiin uuden rakennuksen piha-alueen rakenteissa. Monitoimitalon lämpö tuotetaan maalämmöllä ja kaukolämmöllä. Kuopiossa biojätteet käsitellään Gasumin biotehtaalla, josta saadaan lannoitteita maatalouteen, biokaasua energiantuotantoon ja tulevaisuudessa myös liikennejakeluun.

Rakenteilla olevasta Savilahden alueesta halutaan mahdollisimman vähähiilinen ja energiatehokas.

Tavoitteet Edelläkävijäkuntana

Käynnistämme uusia kiertotalouden edistämishankkeita yhdessä eri toimijoiden kanssa. Lisäksi vahvistamme kiertotalouden tunnettuutta erilaisten viestintäkampanjoiden avulla. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni asukas, taloyhtiö, yrittäjä, toimihenkilö ja johtaja tietävät, mitä kiertotalous tarkoittaa konkreettisesti omassa arjessa.

Lisätietoa

Julkaistu 20.11.2017 klo 8.47, päivitetty 21.12.2020 klo 13.43
  • Tulosta sivu