Uutiset

img
Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Kiertotaloushankintojen tutkimuksen tulokset julkaistu 2.5.2023
Miten kiertotalous näyttäytyy kuntien hankinnoissa? Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja? Uusi julkaisu tuo eväitä kiertotaloushankintoihin.
Lue lisää
Traktori
CircBrief: Ravinteiden kierrätys on välttämätön osa kestävää ruokajärjestelmää 25.4.2023
Kun kotimaiset biomassat kierrätetään tehokkaasti kierrätyslannoitevalmisteiksi ja hyödynnetään viljelyssä, edistetään sekä ravinneomavaraisuutta että huoltovarmuutta.
Lue lisää
Muovipellettejä muovituotteiden valmistukseen
Mikä hiertää muovin kierrätyksessä? Muoviavain-hanke selvittää muovin kierrätyksen avainkysymykset 6.4.2023
Muovien kierrätyksellä, muovituotteiden kierrätettävyydellä ja kierrätetystä muovista valmistetuilla tuotteilla on keskeinen rooli toimivassa muovin kiertotaloudessa. Muoville asetettuja kierrätystavoitteita ei ole vielä likikään saavutettu Suomessa.
Lue lisää
img
Otetaan yhdessä vertaisverkostojen tieto käyttöön! 3.4.2023
Mikäli tarjolla olevien kiertotalousaiheisten tilaisuuksien tarjonta ja niiden osallistujamäärät vähänkään korreloivat sen kanssa, miten tehokkaasti kiertotaloutta saadaan edistettyä, tilanne näyttää lupaavalta!
Lue lisää
img
Syken tutkijat analysoivat keräämiään roskia Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 3.4.2023
Tutkijat Sanna Suikkanen ja Sari Kauppi keräävät pussillisen roskia osana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa. Tutkijat analysoivat, minkälaisia vaikutuksia roskaantumisesta on ympäristölle ja kertovat, mitä hyötyä roskista olisi ollut, jos ne olisi laitettu lajiteltuna jätekeräykseen.
Lue lisää
Värillisiä muovikorkkeja
Muovien kiertotalous Suomessa tarkoittaa muoveista vastuun kantavaa yhteiskuntaa 30.3.2023
Miten laittaa muovien kiertotalous pyörimään kestävästi Suomessa? Sitä selvitämme vuoteen 2030 ulottuvassa PlastLIFE-hankkeessa, jonka aikana lisäämme kaikkien ymmärrystä siitä, miksi muovihaasteen taklaaminen on tärkeää ja mitä jokainen meistä voi osaltaan tehdä.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu