Uutiset

maisemamaalaus
Julkisen taiteen ympäristövaikutuksien arvioimiseen rakennetaan laskuri 1.2.2023
Turun ammattikorkealoulu toteuttaa taiteen ympäristöjalanjäljen laskemiseen soveltuvan laskentatyökalun. Laskurin on tarkoitus helpottaa taiteilijoita päästölaskentaa vaativissa kohteissa sekä ilmastonäkökulmien huomioimisessa.
Lue lisää
Elektroniikkalaitteita
Tiedätkö missä kaikissa materiaaleissa on terveydelle haitallisia POP-yhdisteitä? 30.1.2023
Ympäristöministeriö on julkaissut oppaan, joka auttaa tunnistamaan pysyviä orgaanisia yhdisteitä sisältäviä jätteitä eli POP-jätteitä. POP-asetuksen jätteitä koskevia pitoisuusrajoja on juuri uudistettu. Muutoksia on sovellettava jätteiden käsittelyssä 10.6.2023 alkaen
Lue lisää
Kaivon kansi
Kiertotalouden työkirja kunnille julkaistu 11.1.2023
Toimiva kiertotalous vähentää sekä kuntien ilmastopäästöjä että taloudellisia kuluja. Työkirja kokoaa yhteen kiertotalouden toteuttamisen eri vaiheet sekä hyviksi havaitut kokeilut ja työkalut eri puolilta Suomea.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa
Jätetieto on suunnittelun ja ohjauksen aarre 20.12.2022
Jätteiden seuranta nousee joka vuosi puheenaiheeksi, kun Tilastokeskus julkaisee yhdyskuntajätteen tilastonsa. Kierrätyksen tulisi kasvaa selvin harppauksin ja jätemäärien vähentyä. Näin saavuttaisimme valtakunnallisen jätesuunnitelman ja kiertotalouden strategisen ohjelman tavoitteet sekä täyttäisimme EU:n jätedirektiivin vaatimukset.
Lue lisää
img
Know-as-you-throw – Italiassa osataan jäteasiat 20.12.2022
Marraskuun alussa Circwaste-hankkeen jäteasiantuntijat ja tutkijat matkustivat Pohjois-Italiaan tutustumaan paikallisiin jätehuoltoratkaisuihin ja EU Life -rahoitteiseen kehittämisprojektiin nimeltä ReThinkWaste.
Lue lisää
img
Tervetuloa Kierrätyslannoitteista apua sadon turvaamiseen -webinaariin 12.1.2023 16.12.2022
Webinaarin tavoitteena on kartoittaa kierrätyslannoitteiden nykytilaa ja niiden mahdollisuuksista Varsinais-Suomen alueella Tapahtuma on suunnattu erityisesti kierrätyslannoitteista kiinnostuneille maatalous- ja muille yrittäjille.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu