Uutiset

Kirjapyörre
End-of-Waste-päätökset helposti saataville 11.6.2020
Tietokantaan voitaisiin kerätä kaikki End-of-Waste-linjaukset samaan paikkaan ja antaa esimerkkejä ratkaisuista niin kiertotalouden toimijoille kuin päätöksiä tekeville viranomaisillekin.
Lue lisää
Koivut
Puu taipuu moneksi – vaatteita, nanomuovien kaappausta ja aurinkoenergiaa 10.6.2020
Puun selluloosalla, hemiselluloosalla ja ligniinillä on mahdollista korvata fossiilisia petrokemiallisia raaka-aineita, mutta myös jalometalleja.
Lue lisää
Julkishankintatuolit Jonas Jacobsson
Julkiset hankinnat tukemaan kiertotaloutta 28.5.2020
Julkiset hankinnat on otettu kiertotalouden edistämisen keinovalikoimaan vaihtelevasti eri maissa, vaikka niiden mahdollisuudet vauhdittaa kiertotaloutta onkin laajasti tunnistettu. Erityisesti Pohjoismaista ja Hollannista löytyy hyviä malleja kiertotalouden edistämiseksi hankinnoissa, kertoo Circular Public Procurement -hankkeessa tehty selvitys.
Lue lisää
Kestävä kehitys kuvituskuva
Kunnat kestävän kehityksen toteuttajina -tilaisuuden esitykset 18.5.2020
Kunnat kestävän kehityksen toteuttajina -tilaisuus 7.5.2020 kokosi yhteen laajan joukkion kuntia eri puolilta Suomea.
Lue lisää
img
Vuoden Kiertopalkinto Tracegrow Oy:lle – käytettyjen paristojen metallit lannoitteiksi 7.5.2020
Vuoden Kiertopalkinto on myönnetty Tracegrow Oy:lle, joka valmistaa nestemäistä hivenravinnelannoitetta vanhoista murskatuista alkaliparistoista. Kiertopalkinto nostaa vuosittain esille kiertotaloutta edistyksellisesti edistäviä tahoja tai hankkeita.
Lue lisää
img
Vuoden kiertotalouskunta -kilpailu käynnistyy – teemana rakentaminen ja rakennettu ympäristö 6.5.2020
Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastavat kaikki Suomen kunnat kisaamaan kiertotalouskunnan tittelistä. Tänä vuonna kilpailussa etsitään parhaita kunnissa tehtyjä toimintamalleja, jotka liittyvät rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu