Uutiset

Ruoppausta Ruissalossa
Ruoppausmassojen käyttöä voitaisiin laajentaa 16.10.2020
Suomen ympäristökeskus SYKE on selvittänyt kansainvälisiä käytäntöjä ruoppausmassojen hallinnassa ja hyödyntämisessä. Selvityksen mukaan ruoppausmassoja voitaisiin käyttää muun muassa viherrakentamisessa ja erilaisten tuotteiden raaka-aineena.
Lue lisää
Geopolymeerien esittely
Sementtiä korvaavilla geopolymeereillä merkittävä päästövähennyspotentiaali 8.10.2020
Geopolymeerien toivotaan pienentävän rakennusteollisuuden päästöjä selvästi. LUT-yliopiston uusi tutkimus osoitti potentiaalia huomattaviin ilmastohyötyihin perinteiseen betoninvalmistukseen verrattuna.
Lue lisää
img
Multaa ja mukuloita -hanke tuo kiertotalouden päiväkoteihin 16.9.2020
Multaa ja mukuloita -hankkeessa kiertotalous viedään päiväkotien arkeen muun muassa matokompostorin ja sienten istuttamisen avulla. Hankkeen tavoitteena on ruoan arvostuksen lisääminen, ruokahävikin pienentäminen ja kierrätykseen perustuvan jätehuollon tutuksi tekeminen.
Lue lisää
Maski maassa
SYKE ja THL selvittävät muovien ympäristö- ja terveyshaittoja 16.9.2020
Suomen ympäristökeskus SYKE on käynnistänyt yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa tutkimushankkeen, jossa selvitetään ympäristöön päätyvien muovien ympäristö- ja terveyshaittoja. Hankkeessa kootaan jo olemassa olevaa tutkimustietoa muovien vaikutuksista ympäristöön, eliöihin ja ihmisiin sekä arvioidaan tiedon tasoa ja osa-alueita, joista lisätietoa vielä tarvitaan.
Lue lisää
Ruoka-annos
Kiertotaloushankintojen osaamista vahvistetaan kunnissa 10.9.2020
Julkiset kiertotaloushankinnat ovat ajankohtaisia monessa kunnassa. Elokuun lopulla järjestetyssä Kiertotaloushankintojen verkkokoulutuksessa kuultiin puheenvuoroja kuntien asiantuntijoilta ja yritysten edustajilta. Lisäksi pohdittiin yhdessä, miten kiertotaloushankintoja voi omassa kunnassa viedä eteenpäin.
Lue lisää
img
Kiertotalouden pyörään vauhtia – Circwaste-kunnat ja -alueet aktiivisia ohjelmatyössä 26.8.2020
Kiertotalouden syksy on täynnä ohjelmaa. Yhdeksi kiertotalouden kohokohdaksi nousee nyt viimeisteltävä Kiertotalouden strateginen ohjelma. Syksyn aikana päivitetään myös valtakunnallinen jätesuunnitelma.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu