Koulutusta ja verkostoitumista kiertotalouden edistämiseksi ja jätteen vähentämiseksi (LUUPPI)

Muovin matka
© Pepita Heurlin, Porin kaupunki

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimiala perustaa kiertotalouden asiantuntija- ja neuvontaverkoston Satakuntaan. Verkoston tavoitteena on parantaa jätealan asiantuntemusta ja nostaa ympäristötietoisuutta maakunnan alueella.

Verkosto kokoaa Satakunnan alueen jätehuollon, kierrätyksen, ympäristöalan, kestävän kehityksen ja julkisten hankintojen toimijoita yhteen.

Hankkeessa keskeistä on eri-ikäisille suunnattu ympäristökasvatus. Verkoston yhteistyönä tehdään varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ulottuva ympäristökasvatuspolku, joka sisältää eri ikäluokille vierailukohteita ja oppimispaketteja kiertotalouden edistämisen ja jätteen vähentämisen teemoista.

Vauhtia jätesuunnitelman toteuttamiseen

Verkoston toiminta edesauttaa kansallisen jätesuunnitelman toteuttamista Satakunnassa. Tarkoituksena on vähentää luonnonvarojen käyttöä sekä edistää kiertotaloutta, kuten kierrätystä ja kompostointia, ja kestäviä julkisia hankintoja. Lisäksi verkosto kehittää toimenpiteitä haitallisten jätteiden lajittelun parantamiseksi ja roskaamisen vähentämiseksi.

Tärkeä osa verkoston toimintaa on lisätä tietoisuutta jätteen vähentämisen merkityksestä sekä tukea paikallisia tahoja toimimaan ympäristön hyväksi.

Ajankohtaista

Lisää aiheesta

Lisätietoa

  • Projektikoordinaattori Outi Aalto, Porin kaupunki, etunimi.sukunimi@pori.fi
     

Luuppi logo 285 

Julkaistu 10.10.2018 klo 10.42, päivitetty 9.1.2024 klo 16.32

  • Tulosta sivu