Uutiset - uutiset

1
2
3
4
...
10
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle

Julkaistu
Päivittäistavarakaupan jäte sisältää kierrätyskelpoisia materiaaleja ja kierrätyspotentiaalia on merkittävästi

Yhdyskuntajätteiden syntymääristä ja kierrätyspotentiaalista eri toimialoilla tarvitaan lisää tietoa, jotta jätteiden määrää saadaan vähennettyä ja kierrätystä lisättyä tehokkaasti.

5.2.2024
Vastuullisuus pienentää ruokahävikkiä

Suurin osa ruokahävikistä on turhaa. Sen puolittaminen kuntien ateriapalveluissa on realistinen tavoite, mutta se vaatii useita keinoja.

5.2.2024
CircBrief: Kiertotalouden tiekartassa on järkeä

Tässä CircBriefissä esitellään kunnallisten ja alueellisten tiekarttatekijöiden näkemyksiä kiertotalouden tiekartoista sekä kokemuksia niiden laadinnasta.

4.1.2024
PlastLIFE-hanke esittäytyi muovin kiertotalousseminaarissa

Enabling the Circular economy of plastics -yhteisseminaari kokosi espoolaisen auditorion täyteen muoviasiantuntijoita 27.11. Tilaisuudessa kuultiin esityksiä muovin tuotesuunnittelusta ja logistiikast...

21.12.2023
Circwaste-hanke loppuu, mutta kiertotaloustyö jatkuu!

Maailma on muuttunut seitsenvuotisen hankkeen aikana, mutta tarve tiedostavalle ja määrätietoiselle kiertotaloustyölle pysyy – ja työ jatkuu hankkeen synnyttämissä uusissa hankkeissa, verkostoissa ja ...

20.12.2023
Roskataide ravistelee muovien uusiokäyttöön

Arvoton ja käytetty muovituote voidaan nähdä uudella tavalla, jos sille annetaan uusi merkitys materiaalin uusiokäytön avulla.

12.12.2023
Uusi julkaisu esittelee kierrätystekstiilin hyödyntämiseen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia osana julkisia tekstiilialan hankintoja

Tekstiiliteollisuus ja sen vaikutukset ovat kasvaneet viimevuosina merkittävästi.

1.12.2023
Millainen oli kiertotalouden tiekarttaprosessi Porissa?

Resurssiviisas kiertotalouden tiekartta sai Porin kaupunginhallituksen hyväksynnän lokakuun alussa 2023. Tavoitteena oli koota yhteen ja tehdä näkyväksi olemassa olevaa, uutta ja kehitteillä olevaa ke...

2.11.2023
Muovien kiertotaloushankkeet keskittyvät kierrätykseen ja korvaamiseen – välttämiseen panostettava jatkossa

Syyskuun lopussa valmistui analyysi PlastLIFE -hankkeen ja sen täydentävien, muovien kestävää kiertotaloutta edistävien hankkeiden, vaikutuksista Muovitiekartan toimeenpanoon.

1.11.2023
Circwaste-loppuseminaarissa kuultiin seitsemän vuoden työn tuloksia ja juhlittiin pitkän hankkeen päättymistä

Circwaste-hankkeen tuloksia esiteltiin hankkeen loppuseminaarissa 26. ja 27. lokakuuta Helsingin Hietalahdessa Radisson Blu Seaside Hotelissa.

31.10.2023
Käytetty tuote on haluttu

Jakamistaloudella on kulttuurisia, taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia. Se tulee ihmisten arkeen monella tavalla, osaa ihmisistä se koskettaa suoraan.

27.10.2023
Kymmenen kysymystä ja vastausta uudelleenkäytöstä

Tutkija Hanna Savolahti Suomen ympäristökeskuksesta selvitti vastauksia kysymyksiin uudelleenkäytöstä.

27.10.2023
Jätteistä syntyy uusiomateriaalia

Ramboll tutki laajasti muun muassa sekajätteen poltossa syntyvän lentotuhkan ja pohjakuonan hyötykäyttöä uusiomateriaaleina väylärakentamisessa.

27.10.2023
Vuoden Kiertopalkinto 2023 Tampereen kaupungille rakentamisen kiertotaloutta edistävälle tontinluovutusmallille

Vuoden Kiertopalkinnon lisäksi kunniamaininnan saavat Helsingin Malminkartanossa sijaitseva uusioraaka-aineista rakennettu puisto ja Circutus Oy.

26.10.2023
CircBrief: Edelläkävijäkunta on uudelleenkäytön osaaja

Uudelleenkäyttö on useimmiten materiaalikierrätystä parempi ratkaisu.

19.10.2023
Rakentamisen kiertotalous etenee

Mineraaliainesten kierrättäminen rakennusalalla alkaa jo sujua, mutta koko alalla on yhä kirittävää. Haasteita on eniten jätteiden lajittelussa ja kuljetuskustannuksissa.

19.10.2023
Biokaasun hyödyntäminen vielä vähäistä

Circwaste-osahanke Keski-Suomessa selvitettiin: valtaosa biokaasupotentiaalista jää hyödyntämättä. Nyt kaasun tuotantoa ja käyttöä lisätään yhtä jalkaa.

19.10.2023
Kiertotalous torjuu luontokatoa

Taloudellinen toiminta vaikuttaa väistämättä luontoon, mutta kiertotalouden keinoin paineita voidaan vähentää rakentaen samalla kestävämpää tulevaisuutta.

9.10.2023
Kierrätys on lyönyt kunnissa läpi

Circwaste-hanke toteuttaa EU:n kiertotalouspakettia ja valtakunnallista jätesuunnitelmaa. Se kannustaa kuntia kehittymään kestävästi.

9.10.2023
Kiertotalous nyt: kunnat kärkenä -lehti esittelee pioneerikuntien työtä

Circwaste-hankkeen Kiertotalous nyt: kunnat kärkenä -lehti julkaistiin syyskuussa 2023 Kuntalehden liitteenä. Lehdessä kerrotaan erityisesti hankkeen edelläkävijäkuntien työstä kiertotalouden eteen.

14.9.2023

1
2
3
4
...
10
Siirry seuraavalle hakutulossivulle Siirry viimeiselle hakutulossivulle
  • Tulosta sivu