Kierrätyskeskus etsii ideoita muovin hyödyntämiseksi

Uutinen 26.8.2022 klo 12.17
© Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on käynnistänyt kilpailun, jossa yritykset kutsutaan innovoimaan uusia käyttötarpeita  hyödyntämättömille muoviraaka-aineille. Kilpailu on avoin kaikille yrityksille koosta tai toimialasta riippumatta.

Kierrätyskeskukseen toimitetaan paljon muovisia käyttökelvottomia tuotteita kuten matkalaukkuja, turvaistuimia, pulkkia ja rikkinäisiä säilytysastioita. Tuotteita ei kuitenkaan voida hyödyntää - esimerkiksi matkalaukuista on pyörä irti tai turvaistuimia ei voi myydä, kun niiden turvallisuutta ei pystytä takaamaan.

Nämä tuotteet eivät ole sellaisenaan enää käytettävissä, eikä niitä voi jakaa niitä edes ilmaiseksi. Materiaalina ne voivat kuitenkin olla vielä hyödynnettävissä paremmin kuin energiana. Esimerkiksi alkuvuodesta 2022 tammi-kesäkuussa Kierrätyskeskus toimitti muovia poltettavaksi noin 42 000 kg.

Osallistu ideoakilpailuun 25.8.-31.10.

Kierrätyskeskus kutsuukin kaikki yritykset mukaan ideakilpailuun keksimään muovitavaroille hyödyntämistapoja. Ideoita arvioidaan niiden toteuttamiskelpoisuuden, resurssi-intensiivisyyden ja innovatiivisuuden pohjalta. Ratkaisu voi olla täysin uusi tai olemassa olevaan liiketoimintaan sopiva idea tai hyödyntämismahdollisuus.

Kilpailuun voi osallistua 25.8.-31.10.2022 ja voittaja julkistetaan Kiertovoimapäivillä 30.11.–1.12.2022. 

Voittajalle on tarjolla mainetta ja kunniaa kiertotalouden mahdottomien ratkaisujen keksijänä sekä näkyvyyttä ainakin Kierrätyskeskuksen omissa kanavissa.

Lisätietoja

  • Kati Hinkkanen, Kierrtäyskeskys, puh 045 636 6304

Lisää aiheesta

 

 

 


  • Tulosta sivu