Uudelleenkäytön toimijat verkostoituivat luomaan kestävää tulevaisuutta

Uutinen 8.12.2022 klo 18.11
© Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus

Uusi valtakunnallinen järjestö RENET uudelleenkäyttöverkosto kokoaa uudelleenkäyttötoimijat yhteen. Verkosto perustettiin Tampereella 22.11.2022 Uudelleenkäytön aika on nyt! – seminaaripäivässä.

”Uudelleenkäyttöverkostossa ratkaisemme yhdessä toimialan haasteita ja vaikutamme toimintaedellytyksiimme yhteiskunnassa. Uudelleenkäytön toimivuus on keskeinen osa rakennettavaa kiertotalousyhteiskuntaa. Yhteistyöllä tuodaan uudelleenkäyttö tasapuolisesti kaikkien saataville niin arjessa kuin kriisitilanteissa ja tarjotaan merkityksellistä työtä”, kertoo verkoston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittu Tuovi Kurttio Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta.

Uudessa alkuvuodesta hyväksytyssä valtakunnallisessa jätesuunnitelmassa Valtsussa on tavoite nostaa uudelleenkäyttö uudelle tasolle. Uudelleenkäytöllä tarkoitetaan, että tavarat käytetään uudelleen siinä tarkoituksessa, johon ne alun perin on tehty. Uudelleenkäyttö on ympäristön kannalta materiaalikierrätystä huomattavasti parempi ratkaisu, joka lisäksi tarjoaa paikallista työtä ja lisää tasa-arvoa. Jotta Valtsun tavoitteeseen päästäisiin, tarvitaan alalla vahvaa yhteistoimintaa ja halua kehittyä.

RENET haluaa olla vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja uudelleenkäyttöön liittyvissä kysymyksissä. Tulevaisuudessa verkosto järjestää koulutuksia, seminaareja ja tukee toimijoitaan laadukkaassa uudelleenkäyttötyössä. Verkoston perustaminen on saanut tukea Suomen ympäristökeskuksen koordinoimasta EU LIFE rahoitteisesta Circwaste -kiertotaloushankkeesta ja hanke jatkaa verkoston alkutaipaleen tukena koko vuoden 2023.

”Uudelleenkäyttöverkosto RENET on kiertotalousalan yhteiskehittämistä parhaimmillaan: verkosto tukee maanlaajuisesti kestävää kuluttamista ja antaa vahvan tuen alan nykyisille ja tuleville toimijoille”, toteaa Tuuli Myllymaa, Circwaste-hankkeen vetäjä Suomen ympäristökeskuksesta.

Jäseniksi ovat tervetulleet organisaatiot, jotka toimivat uudelleenkäyttöalalla kotitaloustavaroiden ja tuotteiden uudelleenmyynnin, korjauksen ja muun elinkaaren pidentämisen kanssa.

Järjestön perustamiskokouksessa oli mukana viitisentoista uudelleenkäyttöalan organisaatiota yrityksiä, säätiöitä, järjestöjä ja toiminimiä.

Lisää aiheesta

Lisätietoa

  • hankepäällikkö Katja Viberg, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, katja.viberg@kierratyskeskus.fi, p. 0400 348 023
  •  erityisneuvonantajaTuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskesku, tuovi.kurttio@kierratyskeskus.fi, p. 050 501 4852
  • Circwaste-hankkeen vetäjä Tuuli Myllymaa, SYKE, tuuli.myppymaa@syke.fi, p. 029 525 1437

  • Tulosta sivu