PlastLIFE-seminaari 24.4.

Uutinen 25.3.2024 klo 13.01
PlastLIFE-seminaari
 

PlastLIFE on laaja kansallinen yhteistyöhanke muovin kiertotalouden edistämiseksi. Tavoitteena on muovin kestävä kiertotalous Suomessa vuoteen 2035 mennessä. Seitsemänvuotinen hanke käynnistyi joulukuussa 2022. Hanke isännöi hankkeen ensimmäisiä tuloksia esittelevän seminaarin 24. huhtikuuta Joensuussa ja etäyhteyksin.
 

Tuloksia maatalousmuovista ja muovia korvaavista ratkaisuista

Webinaarissa käsiteltiin muovin kestävää kiertotaloutta maatalousmuovien, kierrätyksen ja roskaamisen ehkäisyn näkökulmasta. Karelia-ammattikorkeakoulu esitteli hankkeessa keksimänsä tuotteen. 

Seminaarissa oli myös Luonnovarakeskuksen esitelmä, jossa esiteltiin työtä vaihtoehtojen kehittämiseksi maatalouden katemuoveille. Suomen Biokierto ja Biokaasuyhdistys piti esityksen biomuovin kierrätettävyydestä biolaitoksissa. Muovipoli Oy puhui biomuovin ja kierrätysmuovin innovaatioista. Seminaarissa oli myös vieraileva puhuja Pohjois-Karjalan Martoista. Martat on avainpaikalla kuluttajien ja kansalaisten parissa työskennellessä kehittämään muovin kierrätystä ja lajittelua ja he kertoivat tekemästään työstä. Pidä Saaristo Siistinä ry nosti esiin Mahanpurua muovista -kampanjassa tehtyä työtä.

Tapahtuma järjestettiin Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilän kampuksella Joensuussa ja livestriimin välityksellä.

Esitykset

Tervetulosanat ja PlastLIFE-hankkeen esittely – hankevetäjä, erikoistutkija Helena Dahlbo, Suomen ympäristökeskus (pdf)

Keynote-puheenvuoro – Head of Education Sanna Kasurinen (pdf)

Karelia-ammattikorkeakoulun tuotekeksinnön julkistus - projektiasiantuntija Simo Paukkunen, Karelia-ammattikorkeakoulu (pdf)

Biohajoava, nestemäinen katekalvo rikkakasvien hallintaan – erikoistutkija Marleena Hagner, Luonnonvarakeskus (pdf)

Biomuovin kierrätettävyys biolaitoksilla – ravinnkierrätyksen asiantuntija Nelli Pitkänen, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry (esitys ei saatavilla)

Bio- ja kierrätysmuovi-innovaatioiden edistäminen PlastLIFE-hankkeessa – toimitusjohtaja Sauli Eerola, Muovipoli Oy (pdf)

Marttojen rooli muovin lajittelussa ja kierrätyksessä - kotipuutarha- ja ympäristöasiantuntija Maarit Sallinen, Pohjois-Karjalan Martat (pdf)

Mahanpuruja muovista – viestinnän asiantuntija, Kiia Palo, Pidä Saaristo Siistinä ry (esitys ei saatavilla)

 

Lisätietoja

Suunnittelija Waltteri Heikkilä, etunimi.sukunimi@syke.fi

Erikoistutkija Helena Dahlbo, etunimi.sukunimi@syke.fi

Mediayhteydenotoille: Viestintäasiantuntija Johanna Kaunisto, etunimi.sukunimi@syke.fi

 


  • Tulosta sivu