CircBrief: Edelläkävijäkunta on uudelleenkäytön osaaja

Uutinen 19.10.2023 klo 16.38
© AdobeStock

Uudelleenkäytön ratkaisuja ovat kaikki tuotteiden elinkaarta pidentävät ratkaisut: huolto, korjaus, kunnostus, päivittäminen, käytetyn tavaran myynti, uusiotuotteiden valmistus ja näihin liittyvät palvelut. Uudelleenkäyttö on useimmiten materiaalikierrätystä parempi ratkaisu.

  • Uudelleenkäyttö on keskeinen osa hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa. Tuotteiden ja tavaroiden elinkaaria pidentämällä käyttöön ottamamme luonnonvarat pysyvät käytössä ja neitseellisten luonnonvarojen kulutuksen tarve vähenee. Näin uudelleenkäyttö vähentää tehokkaasti ympäristökuormitusta.
  • Uudelleenkäytön organisointi edistää taloudellista ja sosiaalista tasa-arvoa tarjoamalla monenlaisia töitä ja oppimisen mahdollisuuksia sekä laadukkaita käytettyjä tavaroita uusia edullisemmin.
  • Edelläkävijäkunta, joka on aktiivisesti rakentamassa asukkailleen parempaa tulevaisuutta, ottaa vahvan roolin uudelleenkäyttömahdollisuuksien tarjonnasta alueensa asukkaille.
  • Vastuullinen kunta näyttää itse mallia hankkimalla käytettyä, korjauttamalla ja tuunaamalla omissa kiinteistöissään olevia tavaroita.
  • Uudelleenkäytön potentiaalit liittyvät ilmastotavoitteiden saavuttamiseen, ympäristösäästöihin, työllistymiseen, vapaaehtoistyön ja osallisuuden mahdollisuuksiin, taloudelliseen tasa-arvoon sekä kestävän talouden ja liiketoiminnan ratkaisuihin. Jokaisen kunnan kannattaisi satsata näihin asioihin!

CircBrief: Edelläkävijäkunta on uudelleenkäytön osaaja

Lue ja lataa pdf Issuusta. 


  • Tulosta sivu