Roskataide ravistelee muovien uusiokäyttöön

Uutinen 12.12.2023 klo 11.44

PlastLIFE-hanke on yhtenä osatoteuttajana ”Augmented Artefacts” -näyttelyssä Lapin yliopistolla. Näyttely on esillä Lapin yliopiston julkisen gallerian Kilo-tilassa 28.11.–14.12.2023.

Näyttelyn teemana tarkastellaan, kuinka vuorovaikutteinen teknologia voi yhdistyä tulevaisuuden ympäristöihin. Se pyrkii suunnittelukonseptien kautta herättämään ajatuksia muovimateriaalin uusiokäytöstä. Näyttelyssä on esillä kaksi PlastLIFE-hankkeen aikana syntynyttä teosta, Ocean Wash sekä PlastRain.

Ocean Wash -teoksessa meren elämää projisoidaan muovisten pesuainepullojen pinnalle.
Ocean Wash. © Ashley Colley

Ocean Wash (by Ashley Colley)

Ocean Wash esittelee kuvia meren elämästä projisoituna muovisten pyykinpesuaine pullojen pinnoille. Näyttely rohkaisee pohtimaan muovijätteen vaikutuksia meren herkkiin ekosysteemeihin. Katsojia kehotetaan pohtimaan päivittäisten valintojensa vaikutusta luontoon.

PlastRain-teos on muotoiltu käytetyistä muovipusseista sadetakin muotoon.
PlastRain. © Emma Kirjavainen

PlastRain (by Emma Kirjavainen)

Plast Rain on muovimateriaalin uudelleenkäytöstä inspiroitunut sadetakki. Tämän muotoilukonseptin avulla halutaan näyttää, että arvoton ja käytetty muovituote voidaan nähdä uudella tavalla, jos sille annetaan uusi merkitys materiaalin uusiokäytön avulla. PlastRain-sadetakin materiaali ja värimaailma on luotu erilaisista käytetyistä muovipusseista.

Lisätietoja näyttelystä Lapin yliopiston verkkosivulta

Teksti: Emma Kirjavainen, Lapin yliopisto

 

 


  • Tulosta sivu