Ajankohtaista

Uutisia

Tuuli Myllymaa pihalla 285
Ole materiaalikiertojen sulkemisen vahva lenkki 19.9.2018
Syyskuun puolivälissä vietetään jälleen valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Aihe on niin tärkeä, että siitä on syytäkin muistuttaa meitä joka vuosi. Jokainen meistä on pääroolissa oman ruokajalanjälkensä pienentämisessä ja hävikin välttämisessä, kirjoittaa Tuuli Myllymaa.
Lue lisää
Pakkausjäte 285
Turhat nettiostokset kuormittavat ympäristöä 10.9.2018
Suomalaiset viranomaiset ja muut organisaatiot kampanjoivat laajalla rintamalla turvallisen verkko-ostamisen puolesta. Kuluttajien shoppailu kaukomaiden verkkokaupoissa on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Pahimmillaan ostokset ovat viranomaisten havaintojen perusteella ”vaarallista roskaa”. Turhat ja mahdollisesti haitallisia kemikaaleja sisältävät verkkokauppaostokset kuormittavat myös ympäristöä.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uutisia alueilta

Muovin elämä tilaisuus 285
Keski-Suomessa lisätään kierroksia muovinkierrätykseen 10.10.2018
Muovin elämä -tilaisuudessa Jyväskylässä tarkasteltiin muovipakkausten vaiheita suunnittelupöydältä käyttöön ja jätteeksi asti. Varsinkin muovin erilliskeräyksen laajentaminen herätti suuria tunteita. Kysymyksiin saatiin vastauksia paikallisilta jätehuoltoyhtiöiltä, tuottajayhteisön edustajilta ja muovin kierrättäjiltä.
Lue lisää
Rakentaja 285
Rakennusjäte suurennuslasin alla Circwaste-osahankkeissa 20.9.2018
Resurssitehokas rakentaminen ja asuminen Porissa on Circwasten osahanke, jossa toteutetaan muun muassa purkukatselmuspilotteja. Niissä valmistellaan ohjeet kiertotalouden kannalta järkevään purkutyöhön sekä purkukatselmukseen vuoden 2018 loppuun mennessä. Tavoitteena on tuottaa vakiintunut toimintatapa Porin kaupungin purkukohteisiin.
Lue lisää
Lisää uutisia alueilta