Ajankohtaista

Uutisia

Nostokurki
Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa 23.4.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen.
Lue lisää
Ruokahävikki 285 163
Circwaste-kuntia palkittiin kiertotalouskisassa 13.4.2018
Circwaste Edelläkävijäkunnat Kuopio, Porvoo sekä Circwaste Kumppanuuskunta Pori palkittiin Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa haettiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja. Kisassa kunniamaininnan saivat Edelläkävijäkunnat Rovaniemi, Turku ja Jyväskylä.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uutisia alueilta

CW Pohjois-Karjala 285
Pohjois-Karjalassa mietittiin keinoja rakennusjätteen kierrätyksen lisäämiseksi 24.4.2018
Pohjois-Karjalaan kokoontui runsas joukko asiantuntijoita ja kiertotaloudesta kiinnostuneita toimijoita Rakennusjätteet kiertoon –seminaariin ja työpajaan Joensuun Tiedepuistoon. Seminaarin teema on hyvin tarpeellinen, sillä EU:n jätedirektiivi velvoittaa jäsenmaitaan kierrättämään 70 % kaikesta rakennusjätteestä vuoteen 2020 mennessä.
Lue lisää
Porin ruokahävikki 285
Länsi-Porin koululla tutkitaan ruokahävikkiä 24.4.2018
Punavalkoisessa näytössä ruokalan biojäteastian vieressä välähtää ensin luku 50 grammaa ja sen jälkeen näyttöön ilmestyy teksti 2,1 kg. Länsi-Porin koulun oppilas on saanut juuri tietää, paljonko hän on itse heittänyt ruokaa hukkaan ja paljonko sen päivän kouluruokailun aikana on yhteensä heitetty ruokaa roskiin.
Lue lisää
Lisää uutisia alueilta