Ajankohtaista

Riihimäki285
Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi 21.11.2017
Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.
Lue lisää
Emmy 285 163
Yritysesittely Emmy: Laadukas vaate kestää käytössä ja palvelee kiertotaloutta 10.11.2017
Uudelleenkäytettäviä vaatteita myyvä Emmy Clothing Company Oy on yksi esimerkki siitä, miten kiertotalous voi synnyttää uutta, kannattavaa liiketoimintaa samalla kun säästetään luonnonvaroja ja vähennetään päästöjä.
Lue lisää
Ekox 285 163
Yritysesittely Ekox Finland Oy: Tietokoneiden uusiokäyttö säästää kaupungin rahoja ja luontoa 10.11.2017
Forssan yläkoulussa järjestettiin ensimmäinen julkisella sektorilla toteutettu uusiolaitteiden laitekilpailutus Suomessa. Uusiokäytön ansiosta kouluille kertyy säästöjä 50 000 € vuodessa.
Lue lisää
Julkaisu 285 pix
Kemikaalien hallinta kiertotaloudessa 12.10.2017
Kemikaalien kierto tuotteiden ja materiaalien mukana on tunnistettu yhdeksi kiertotalouden haasteista. Suomen ympäristökeskuksen uudessa julkaisussa pureudutaan muun muassa kemikaalien ominaisuuksiin sekä kemikaalien vaikutuksiin kierrätysmateriaalin laatuun.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Tervetuloa 20.11.2017 Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuteen! Tilaisuus on avoin kaikille 

 

Tilaisuudessa julkistetaan CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä hankkeen kumppanuuskuntaverkosto ja esitellään kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.

 

LISÄTIETOA TILAISUUDESTA

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400

circblog spessunosto kummeli-kuva 950x400

 

Circblog - Nyt mennään kiertotalouden ytimeen

 

Lajittelua kehitetään vasta sitten kun on pakko, kirjoittaa projektipäällikkö Matti Mikkelä Puhas Oy:stä. Motivaatio herää, kun sekajätteelle asetetaan tarpeeksi kova hinta ja valvonta pelaa. Kaiken työn ytimessä on halu toimia yhdessä. Mikkelä avaa Circblogin, kaikille avoimen ajatuskierrättämön.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Hyviä uutisia Suomesta

Lappeenrannan työpaja 285 163
Teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön Lappeenrannassa 10.11.2017
Lappeenrannassa ideoitiin kiertotalouden edistämisen mahdollisuuksia Etelä-Karjalan alueella 7.11.2017 pidetyssä CIRCWASTE- ja CloseLoop-hankkeiden yhteisessä työpajassa.
Lue lisää
Biokaasulaitos
Varsinais-Suomessa potentiaalia bioenergian tuotantoon 12.10.2017
Materiaalivirtaselvitys paljasti Varsinais-Suomen potentiaalin. Maatalouden sivuvirtoja on mahdollista hyödyntää muun muassa bioenergian kuten biokaasun tuotannossa.
Lue lisää
Kierrätyslannoitteita_peltoon_LUKE_demo_Liisa_Pesonen
Kierrätyslannoitteita peltoon 10.11.2017
Perunateollisuuden sivutuotteesta ja jätevesilietteestä valmistettuja kierrätyslannoitteita demottiin Somerolla syysvehnän kylvön yhteydessä. Nestemäisillä kierrätyslannoitteilla on mahdollista optimoida ravinteet tarkkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää
Maisemaa
Maasta on moneksi 29.8.2017
Maa-aineksenkin voi kierrättää. Kiertomaan materiaaliterminaalissa Turussa kiviaines päätyy uudelleenkäyttöön.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen

Superspessu_lehti

 

Kiertotalouden kuumimmat keissit Circwaste-lehdessä

 

Suomen kunnianhimoisimman kiertotaloushankkeen Circwasten 20 pilottia käynnistyi eri puolilla Suomea. Kokosimme Circwaste-lehteen uunituoreet uutiset materiaalitehokkuudesta, kierrätyksestä ja jätteen synnyn välttämisestä.

 

TUTUSTU HUIPPUOSAAJIIN

 


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.