Hyviä uutisia Suomesta

CW Pohjois-Karjala 285
Pohjois-Karjalassa mietittiin keinoja rakennusjätteen kierrätyksen lisäämiseksi 24.4.2018
Pohjois-Karjalaan kokoontui runsas joukko asiantuntijoita ja kiertotaloudesta kiinnostuneita toimijoita Rakennusjätteet kiertoon –seminaariin ja työpajaan Joensuun Tiedepuistoon. Seminaarin teema on hyvin tarpeellinen, sillä EU:n jätedirektiivi velvoittaa jäsenmaitaan kierrättämään 70 % kaikesta rakennusjätteestä vuoteen 2020 mennessä.
Lue lisää
Porin ruokahävikki 285
Länsi-Porin koululla tutkitaan ruokahävikkiä 24.4.2018
Punavalkoisessa näytössä ruokalan biojäteastian vieressä välähtää ensin luku 50 grammaa ja sen jälkeen näyttöön ilmestyy teksti 2,1 kg. Länsi-Porin koulun oppilas on saanut juuri tietää, paljonko hän on itse heittänyt ruokaa hukkaan ja paljonko sen päivän kouluruokailun aikana on yhteensä heitetty ruokaa roskiin.
Lue lisää
Jyväskylä uutinen 285
Jyväskylän seminaari kokosi alueen kiertotalouden huiput 15.2.2018
Älykkäitä roskiksia, lietteestä ainesosia kännyköihin, jätepihi sairaala, romusta sieppareilla kultaa - lähes satapäinen yleisö osallistui 7. helmikuuta Jyväskylän kaupungintalolla järjestettyyn Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 2018 -seminaariin jakamaan tuoreimmat uutiset alueen kiertotaloudesta.
Lue lisää
Biokaasuautoilu 285 pix
Biokaasun vuosi 2017 14.2.2018
Pitääkö olla huolissaan, jos Circwaste-osahankkeen projektipäällikkö varastaa auton ja sotkee ministeri Bernerin takin? Outi Pakarinen kertoo, kuinka biokaasu ei jätä häntä rauhaan edes unissa.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

circblog Pirkko Melville

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Resurssiviisaat yritykset tekevät huomisen bisnestä jo nyt. Miten hyödyntää globaalit muutokset voimavarana kiertotalouden uusissa ratkaisuissa ja liiketoiminnassa? Pirkko Melville Jyväskylän kaupungista kertoo blogissaan kiertotalouden huimista mahdollisuuksista yrityksille, kaupungeille ja asukkaille.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 


 

hinku tvärminne
Kuva: Freepik

Etsintäkuulutus: tehdään yhdessä kuntasi hankinnasta vähähiilinen kiertotaloushankinta!

Kerro meille kuntasi hankintatarve tai suunniteltu hankinta, niin autamme tekemään siitä vähähiilisen ja kiertotalouden malliesimerkin. Etsimme suunniteltuja tai käynnistyviä hankintoja ja investointeja, jotka liittyvät rakentamiseen, liikkumiseen ja kuljetuksiin tai julkisiin ruokapalveluihin.

Lue lisää

Ajankohtaista

Nostokurki
Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa 23.4.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen.
Lue lisää
Ruokahävikki 285 163
Circwaste-kuntia palkittiin kiertotalouskisassa 13.4.2018
Circwaste Edelläkävijäkunnat Kuopio, Porvoo sekä Circwaste Kumppanuuskunta Pori palkittiin Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa haettiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja. Kisassa kunniamaininnan saivat Edelläkävijäkunnat Rovaniemi, Turku ja Jyväskylä.
Lue lisää
Pistoke
KEINO-osaamiskeskus tukee kuntien kestäviä hankintoja 28.3.2018
Kestäviä julkisia hankintoja tukemaan on maaliskuussa perustettu uusi osaamiskeskus KEINO. Sen tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta ja vaikuttavuutta julkisissa hankinnoissa. Päämääränä on myös lisätä hankintoja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita niin sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta.
Lue lisää
Valtsu tilaisuus 285
VALTSU kokosi kiertotalouden asiantuntijat Ympäristöministeriöön 26.3.2018
Runsaslukuinen kiertotalouden asiantuntijaverkosto kokoontui Ympäristöministeriöön Kierrätyksestä kiertotalouteen - valtakunnallinen jätesuunnitelma vuoteen 2023 -keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudessa kuultiin esityksiä jätesuunnitelman ja jätedirektiivien keskeisimmistä tavoitteista ja niiden käytännön toimeenpanosta.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.