Ajankohtaista

3D tulostus 285
Kierrätysmuovien käyttö 3D-tulostuksessa tukee kestävää tuotantoa 28.11.2017
3D-tulostus on nousemassa tulevaisuuden tuotantotekniikaksi. Erilaisia kierrätysmuoveja hyödyntämällä tulostuksessa voidaan vähentää neitseellisten luonnonvarojen kulutusta ja ilmastopäästöjä.
Lue lisää
Riihimäki285
Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi 21.11.2017
Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.
Lue lisää
Emmy 285 163
Yritysesittely Emmy: Laadukas vaate kestää käytössä ja palvelee kiertotaloutta 10.11.2017
Uudelleenkäytettäviä vaatteita myyvä Emmy Clothing Company Oy on yksi esimerkki siitä, miten kiertotalous voi synnyttää uutta, kannattavaa liiketoimintaa samalla kun säästetään luonnonvaroja ja vähennetään päästöjä.
Lue lisää
Ekox 285 163
Yritysesittely Ekox Finland Oy: Tietokoneiden uusiokäyttö säästää kaupungin rahoja ja luontoa 10.11.2017
Forssan yläkoulussa järjestettiin ensimmäinen julkisella sektorilla toteutettu uusiolaitteiden laitekilpailutus Suomessa. Uusiokäytön ansiosta kouluille kertyy säästöjä 50 000 € vuodessa.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400

circblog spessunosto varsinais-suomi 950x400

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

On tärkeää ratkaista materiaalivirtojen suurten massojen käyttö, jotta myös pienemmistä virroista syntyviä suuremman lisäarvon tuotteita on mielekästä etsiä, kirjoittavat Anni Lahtela Valoniasta ja Aleksis Klap Varsinais-Suomen liitosta. Koko ketjun taloudellisuus ja kestävyys ei toteudu, mikäli suurista virroista etsitään vain promillen hyödyntävää kultahippua.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Hyviä uutisia Suomesta

Ruokahävikki Pori 285
Valistus vähensi ruuan tuhlaamista 150 kiloa viikossa Porin kouluissa 28.11.2017
Porin kouluissa vähennettiin Tähteitä Nolla! -kampanjan aikana roskiin päätyvän ruoan määrää 500 annoksen verran. Ylijäänyt kouluruoka hyödynnetään Ravinnepankin ruokajakelussa muun muassa asukastuvilla ja työttömien toimintapisteessä.
Lue lisää
Lappeenrannan työpaja 285 163
Teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön Lappeenrannassa 10.11.2017
Lappeenrannassa ideoitiin kiertotalouden edistämisen mahdollisuuksia Etelä-Karjalan alueella 7.11.2017 pidetyssä CIRCWASTE- ja CloseLoop-hankkeiden yhteisessä työpajassa.
Lue lisää
Biokaasulaitos
Varsinais-Suomessa potentiaalia bioenergian tuotantoon 12.10.2017
Materiaalivirtaselvitys paljasti Varsinais-Suomen potentiaalin. Maatalouden sivuvirtoja on mahdollista hyödyntää muun muassa bioenergian kuten biokaasun tuotannossa.
Lue lisää
Kierrätyslannoitteita_peltoon_LUKE_demo_Liisa_Pesonen
Kierrätyslannoitteita peltoon 10.11.2017
Perunateollisuuden sivutuotteesta ja jätevesilietteestä valmistettuja kierrätyslannoitteita demottiin Somerolla syysvehnän kylvön yhteydessä. Nestemäisillä kierrätyslannoitteilla on mahdollista optimoida ravinteet tarkkaan tarpeen mukaan.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.