Hyviä uutisia Suomesta

Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki
Edelläkävijäkaupunki Lahti kolmen parhaan joukossa Euroopan Green Capital -kilpailussa 2.7.2018
Lahti valittiin Euroopan komission järjestämän Green Capital -kilpailun finaaliin yhdessä Lissabonin ja Gentin kanssa. Tarkastelluista kilpailun osa-alueista Lahti sai parhaimmat pisteet viidellä eri osa-alueella. Kaupungin vahvuuksiksi laskettiin myös hyvin toimiva jätehuolto.
Lue lisää
Kierrätyspenkki 285 2
Opiskelijat kehittelivät käyttöä uusiomuoville 11.6.2018
Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen kampuksen opiskelijat ideoivat uusia kierrätysmuovosta valmistettavia tuotteita. Voittajaksi valittiin Yagya Raj Adhikarin ”Round Chair”, kuusikulmainen penkki, joka voidaan rakentaa esimerkiksi puun ympärille.
Lue lisää
Kiertotalouskilpailu Joensuu 285
Kiertotalouden liikeideoita nanosellusta digitaaliseen kirpputoriin 11.6.2018
Joensuun Tiedepuisto Oy:n liikeideakilpailussa palkittiin tänä vuonna useita kiertotaloutta toteuttavia ratkaisuja. Kilpailuehdotuksissa korvataan muovia sekä edistetään jakamistaloutta ja uusiutuvia energiamuotoja.
Lue lisää
Heijastus
Riihimäki voitti Kuntaliiton Ilmastotunnustuksen 17.5.2018
Riihimäen kaupunki palkittiin Kuntaliiton Ilmastotunnustuksella kaupungin tekemästä pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta ilmastotyöstä.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Kiertomaa nosto

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Kuvittele, että vanha purettava talo olisi arvokas rakennusmateriaalin lähde. Entä jos tierakentamisessa ei olisi tarpeen louhia lainkaan koskematonta luonnonkiveä. Materiaalipassi näyttää rakennetun ympäristön resurssivarantona, kirjoittavat Titta Vikstedt ja Mia Hytti Kiertomaa Oy:sta.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Lisää rohkeutta ja tekoja Suomen kierrätyskäytäntöihin


Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, minkälaisia toimenpiteitä neljässä maassa on tehty kierrätyksen tehostamiseksi. Vertailun perusteella Wales on noussut nopeasti kierrätyksen kärkikaartiin. Ruotsissa taas jätemäärä asukasta kohti oli alhaisin. Tiivistimme raportin tulokset, Suomen yhdyskuntajätteen tilanteen ja jätteiden hyödynnettävyyden kuviksi - saa levittää!
 

LISÄTIETOA 

superspessu läpinäkyvä 578px

Ajankohtaista

Kirppis 285 163
Vaatteet ja kengät suosituimpia pääkaupunkiseudun kirppu- ja nettitoreilla, Tampereella huonekalut ja Turussa sähkö- ja elektroniikkalaitteet 20.6.2018
Suomen ympäristlökeskus ja HSY tekivät yhdessä lukuisten muiden partnereidenteki alustavan selvityksen siitä, kuinka suuri osuus tuotteista päätyy kirpputoreille ja käytetyn tavaran nettimarkkinoille kuudessa suurimmassa kaupungissa ja valtakunnallisesti.
Lue lisää
Pyöräilijät 285
Haussa resurssitehokkaita rakentamisen ratkaisuja 1.6.2018
Infrarakentamisen ammattitapahtuma FinnBuild Infra ja Suomen Messusäätiöovat julkistaneet haettavaksi 5 000 euron arvoisen Ympäristön hyväksi -palkinnon. Kilpailussa etsitään esimerkkejä kestävän kehityksen mukaisesta infrarakentamisesta, joka edistää resurssitehokkuutta.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa
Circwaste ajan hermoilla: kierrätyksen kunnianhimo kasvaa 3.5.2018
Kiertotalous on säilyttänyt paikkansa yhtenä vahvimmista ja näkyvimmistä strategioista, joilla kansainvälisesti ja kansallisesti tavoitellaan materiaalikiertojen sulkemista, luonnonvarojen käytön vähentämistä ja uusia kestävämpiä liiketoimintamalleja.
Lue lisää
Nostokurki
Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa 23.4.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.