Hyviä uutisia Suomesta

Muovin elämä tilaisuus 285
Keski-Suomessa lisätään kierroksia muovinkierrätykseen 10.10.2018
Muovin elämä -tilaisuudessa Jyväskylässä tarkasteltiin muovipakkausten vaiheita suunnittelupöydältä käyttöön ja jätteeksi asti. Varsinkin muovin erilliskeräyksen laajentaminen herätti suuria tunteita. Kysymyksiin saatiin vastauksia paikallisilta jätehuoltoyhtiöiltä, tuottajayhteisön edustajilta ja muovin kierrättäjiltä.
Lue lisää
Rakentaja 285
Rakennusjäte suurennuslasin alla Circwaste-osahankkeissa 20.9.2018
Resurssitehokas rakentaminen ja asuminen Porissa on Circwasten osahanke, jossa toteutetaan muun muassa purkukatselmuspilotteja. Niissä valmistellaan ohjeet kiertotalouden kannalta järkevään purkutyöhön sekä purkukatselmukseen vuoden 2018 loppuun mennessä. Tavoitteena on tuottaa vakiintunut toimintatapa Porin kaupungin purkukohteisiin.
Lue lisää
Komposiittituotteita 285
Komposiittitehdas osallistuu rakennusjätteiden kierrätystalkoisiin 19.9.2018
Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n Kukkuroinmäen käsittelykeskuksen alueella Lappeenrannassa sijaitsee Wimao Oy:n pilottilaitos, jonka tavoitteena on olla osa ratkaisua rakennusjätteen haasteellisten kierrätystavoitteiden saavuttamisessa. Laitos valmistaa tuotteita vaikeasti hyödynnettävistä jätejakeista.
Lue lisää
Elizabeth Ernst 285 163
Elizabeth Ernst opiskelee kiertotalouden kansainväliseksi osaajaksi 19.9.2018
Elizabeth Ernst matkusti pitkän matkan maasta toiseen omaa alaansa etsien ja päätyi Lappeenrantaan työskentelemään kiertotalouden parissa.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Circblog nostokuva Virkkunen

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Suomessa kierrätyslannoitevalmisteiden jalostuksessa tehdään hyvää työtä. Ravinteiden kierrätyksen keksinnöillä ja innovaatioilla on markkinoita myös vientituotteina, sillä biopohjaiset jätteet eivät maailmasta hetkeen lopu, sanoo Elina Virkkunen.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Lisää rohkeutta ja tekoja Suomen kierrätyskäytäntöihin


Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, minkälaisia toimenpiteitä neljässä maassa on tehty kierrätyksen tehostamiseksi. Vertailun perusteella Wales on noussut nopeasti kierrätyksen kärkikaartiin. Ruotsissa taas jätemäärä asukasta kohti oli alhaisin. Tiivistimme raportin tulokset, Suomen yhdyskuntajätteen tilanteen ja jätteiden hyödynnettävyyden kuviksi - saa levittää!
 

LISÄTIETOA 

superspessu läpinäkyvä 578px

Ajankohtaista

Tuuli Myllymaa pihalla 285
Ole materiaalikiertojen sulkemisen vahva lenkki 19.9.2018
Syyskuun puolivälissä vietetään jälleen valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Aihe on niin tärkeä, että siitä on syytäkin muistuttaa meitä joka vuosi. Jokainen meistä on pääroolissa oman ruokajalanjälkensä pienentämisessä ja hävikin välttämisessä, kirjoittaa Tuuli Myllymaa.
Lue lisää
Pakkausjäte 285
Turhat nettiostokset kuormittavat ympäristöä 10.9.2018
Suomalaiset viranomaiset ja muut organisaatiot kampanjoivat laajalla rintamalla turvallisen verkko-ostamisen puolesta. Kuluttajien shoppailu kaukomaiden verkkokaupoissa on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Pahimmillaan ostokset ovat viranomaisten havaintojen perusteella ”vaarallista roskaa”. Turhat ja mahdollisesti haitallisia kemikaaleja sisältävät verkkokauppaostokset kuormittavat myös ympäristöä.
Lue lisää
Retuna 285
Eskilstunan kierrätystavaratalo panostaa kestäviin palveluihin 3.8.2018
Ruotsin Eskilstunan kaupungissa toimii uudenlainen kierrätystavaratalo ReTuna, jossa käytetyt tavarat kuten huonekalut ja vaatteet saavat uuden elämän. Tavaratalo panostaa myös uudelleenkorjaukseen ja -valmistukseen, kahvilatoimintaan sekä tilaisuuksien järjestämiseen.
Lue lisää
Kirppis 285 163
Vaatteet ja kengät suosituimpia pääkaupunkiseudun kirppu- ja nettitoreilla, Tampereella huonekalut ja Turussa sähkö- ja elektroniikkalaitteet 20.6.2018
Suomen ympäristlökeskus ja HSY tekivät yhdessä lukuisten muiden partnereidenteki alustavan selvityksen siitä, kuinka suuri osuus tuotteista päätyy kirpputoreille ja käytetyn tavaran nettimarkkinoille kuudessa suurimmassa kaupungissa ja valtakunnallisesti.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.