Hyviä uutisia Suomesta

Pieni Ekoteko matto- ja kangasnäytteitä
Pieni ekoteko haastaa Ylä-Karjalassa yrittäjiä kohti kestävämpää liiketoimintaa 19.7.2019
Ensimmäinen ekoteko lähti liikkeelle elokuun 2018 lopulla. Siitä lähtien ekotekoja on tehty eri tahojen toimesta ja uusia haasteita esitetty alueen yrityksille.
Lue lisää
Lahti ympäristökaupungiksi
Lahti valittiin Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodeksi 2021 23.8.2019
Circwasten edelläkävijäkaupunki ja FISU-kunta Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodeksi 2021.
Lue lisää
Nuoli sinisellä pohjalla 285
Porvoo, Vantaa ja Riihimäki julkaisivat tiekartat kiertotalouden edistämiseksi 31.5.2019
Kiertotaloutta edistävän Circwaste-hankkeen edelläkävijäkaupungit Porvoo, Vantaa ja Riihimäki ovat julkaisseet kiertotalouden tiekartat, jotka ohjaavat kaupunkien resurssiviisautta edistävää työtä tulevina vuosina.
Lue lisää
Puun uuttoa
Uusia tuotteita kotimaisen puuntuotannon sivuvirroista 31.5.2019
Circwaste-hankkeen partneri Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES etsii, mallintaa ja testaa alueen teollisuusyritysten ja kuntien kanssa sivutuotteiden ja jätteiden kestäviä hyödyntämismenetelmiä ja näihin liittyviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

 
 
 
 
 
 

Circblog haitalliset aineet

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Kiertotalouden näkökulmasta on ongelmallista, jos tuotteissa käytetyt materiaalit sisältävät haitallisia aineita, sillä ne voivat estää materiaalien ja tuotteiden kierrättämisen. Muun muassa EU:n kiertotalouden toimintasuunnitelman yksi tavoitteista tähtää siihen, että huolta aiheuttavat kemikaalit korvataan tai niiden esiintymistä vähennetään ja parannetaan niiden seurantaa, kirjoittavat Hannamaria Yliruusi ja Milla Popova.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Vuoden kiertotalouskunta 285
Vuoden kiertotalouskunta palkitaan Kuntamarkkinoilla 23.8.2019
Vuoden kiertotalouskunta -kilpailun voittaja valitaan Kuntamarkkinoilla Helsingissä keskiviikkona 11.9.2019 klo 13.00. Tule kuulemaan mikä kunta on kiertotalouden ykkönen vuonna 2019! 
Lue lisää
Rahapuu piirroskuva
Verkkokoulutuksesta eväitä kestäviin ja innovatiivisiin julkisiin hankintoihin 31.7.2019
"Julkisilla hankinnoilla kestävä tulevaisuus" -verkkokoulutus tarjoaa kattavan opintopaketin kestävistä ja innovatiivisista julkisista hankinnoista. Verkkokoulutus on tarkoitettu kaikille, jotka tekevät merkittäviä ostopäätöksiä julkisilla rahoilla esimerkiksi kunnissa, sairaanhoitopiireissä, valtion palveluksessa tai seurakunnissa.
Lue lisää
Herneenpalko
Tieto kiertämään – viestintäopas ruoka-aputoimijoille 29.7.2019
Tieto kiertämään – viestintäopas ruoka-aputoimijoille on valmistunut Luonnonvarakeskuksen vetämässä Circwaste-hankkeen ruokahävikkiin keskittyvässä osahankkeessa. Oppaassa annetaan käytännön ohjeita ruoka-aputoimijan viestinnän suunnitteluun ja toteuttamisen.
Lue lisää
Puinen tuoli ja lamppu
Kiertotaloutta ja kemikaaliviisautta tukevia hankintoja Malmön kaupungilla 5.7.2019
Haitallisista aineista kiertotaloudessa kertovan webinaari- ja podcast-sarjan viidennessä osassa haastatellaan Malmön kaupungin hankkijaa Victoria Boysenia. Malmö on hankinnoissaan ottanut huomioon kemikaalit ja vaatinut yrityksiltä kemikaaliviisaita tuotteita.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.