Hyviä uutisia Suomesta

Heijastus
Riihimäki voitti Kuntaliiton Ilmastotunnustuksen 17.5.2018
Riihimäen kaupunki palkittiin Kuntaliiton Ilmastotunnustuksella kaupungin tekemästä pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta ilmastotyöstä.
Lue lisää
turun kuva 285
Turussa kehitettiin konkreettisia keinoja Valtakunnallisen jätesuunnitelman toteuttamiseen 4.5.2018
Kuudenkymmenen kiertotalouden asiantuntijan ryhmä kokoontui Turkuun tiekarttatyöpajaan etsimään konkreettisia keinoja, joilla voidaan saavuttaa Valtakunnalisen jätesuunnitelman tavoitteet Varsinais-Suomen alueella.
Lue lisää
Topinpuisto_285
Turun Topinpuisto yhdistää materiaalivirrat, osaamisen ja ideat 30.4.2018
Lounaisessa Suomessa kotitalouksien ja yritysten jätehuolto on kelpo tolalla. Tulevaisuuden tavoitteet ovat silti korkealla. Turun Topinpuiston kiertotalouskeskuksessa alueen yritykset kehittävät jätteeksi päätyvien materiaalien arvoketjuja tutkimuslaitosten kanssa.
Lue lisää
CW Pohjois-Karjala 285
Pohjois-Karjalassa mietittiin keinoja rakennusjätteen kierrätyksen lisäämiseksi 24.4.2018
Pohjois-Karjalaan kokoontui runsas joukko asiantuntijoita ja kiertotaloudesta kiinnostuneita toimijoita Rakennusjätteet kiertoon –seminaariin ja työpajaan Joensuun Tiedepuistoon. Seminaarin teema on hyvin tarpeellinen, sillä EU:n jätedirektiivi velvoittaa jäsenmaitaan kierrättämään 70 % kaikesta rakennusjätteestä vuoteen 2020 mennessä.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

circblog luke spessunosto 950px

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Suomessa päätyy hävikkiin 500 miljoonaa kiloa ruokaa joka vuosi. Ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä edellyttää hävikin seurantaa, innovatiivisuutta ja koko ruokaketjun yhteistyötä, sanoo Hanna Hartikainen Lukesta.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Ajankohtaista

Tuuli Myllymaa
Circwaste ajan hermoilla: kierrätyksen kunnianhimo kasvaa 3.5.2018
Kiertotalous on säilyttänyt paikkansa yhtenä vahvimmista ja näkyvimmistä strategioista, joilla kansainvälisesti ja kansallisesti tavoitellaan materiaalikiertojen sulkemista, luonnonvarojen käytön vähentämistä ja uusia kestävämpiä liiketoimintamalleja.
Lue lisää
Nostokurki
Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa 23.4.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen.
Lue lisää
Ruokahävikki 285 163
Circwaste-kuntia palkittiin kiertotalouskisassa 3.5.2018
Circwaste-edelläkävijäkunnat Kuopio, Porvoo sekä Circwaste-kumppanuuskunta Pori palkittiin Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa haettiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja. Kisassa kunniamaininnan saivat edelläkävijäkunnat Rovaniemi, Turku ja Jyväskylä.
Lue lisää
Pistoke
KEINO-osaamiskeskus tukee kuntien kestäviä hankintoja 28.3.2018
Kestäviä julkisia hankintoja tukemaan on maaliskuussa perustettu uusi osaamiskeskus KEINO. Sen tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta ja vaikuttavuutta julkisissa hankinnoissa. Päämääränä on myös lisätä hankintoja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita niin sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.