Hyviä uutisia Suomesta

Dekantterit 285
Kemikaaliviisaat hankinnat kiinnostivat Tampereella 25.3.2019
Julkisissa hankinnoissa voidaan vaikuttaa merkittävästi tuotteiden turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, kun niiden sisältämät kemikaalit huomioidaan ajoissa. Ekomerkit, kuten joutsenmerkki, auttavat kuntia kemikaaliviisaissa hankinnoissa.
Lue lisää
Sairaala Nova
Keski-Suomen Sairaala Nova resurssitehokkuuden edelläkävijäksi 28.2.2019
Jyväskylän Kukkumäkeen valmistuu vuonna 2020 uusi Sairaala Nova, jossa minimoidaan jätteiden määrä moderneilla jätehuoltojärjestelmillä ja resurssien järkevällä käytöllä.
Lue lisää
Circwaste Edelläkäivjälunnat Lahdessa 285
Purkukatselmuksia ja julkisten tilojen monikäyttöä – CIRCWASTE-edelläkävijäkunnat kokoontuivat Lahdessa 25.2.2019
Huonekalutehtaan vanhat hallit elävät uutta elämäänsä Lahden ammattikorkeakoulun tiloina Niemen kampuksella. Tämä rakentamisen kiertotalouden malliesimerkki toimi kohtaamispaikkana kuntien kiertotalouden asiantuntijoille, kun CIRCWASTE-edelläkävijäkunnat kokoontuivat yhteen.
Lue lisää
Hevoskuva 285
Hevosenlanta ongelmasta resurssiksi Lahden Jokimaalla 25.2.2019
Hevosenlanta on arvokas resurssi, jonka energiapotentiaalia hyödynnetään Lahden Jokimaan ravikeskuksen alueelle nousevassa biokaasulaitoksessa.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

 
 
 
 
 
 

CircblogiWastelessCarelias

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Venäjän Karjalassa otetaan ensi askelia kiertotalouteen. Kierrätyksen perinne on rakennettava uudelleen osaksi alueen asukkaiden elämää, kirjoittavat Kati Pitkänen ja Taru Peltola.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Yhteistyö kuvituskuva 285 163
Kuntien keinot hiilineutraaliin kiertotalouteen -tilaisuus 16.4.2019
Tervetuloa kaikille avoimeen Kuntien keinot hiilineutraaliin kiertotalouteen –seminaariin 23.5.2019 klo 9.30-15.30 Kielikeskuksen Juhlasaliin Helsinkiin vahvistamaan ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden välistä yhteyttä.
Lue lisää
Kiertopalkinto 285
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa 16.4.2019
Tervetuloa kuulemaan koostetta Suomen kiertotalouden kiinnostavimmista hankkeista 8.5.2019 Espoon Otaniemeen.
Lue lisää
Raha puissa 285
Tervetuloa ympäristöministeriön LIFE-rahoitusinfoon 3.5.2019 11.4.2019
Uusin LIFE-rahoitusohjelman haku on avautumassa huhtikuussa ja ympäristöministeriö järjestää infoseminaarin LIFE-hankkeista 3.5.2019. Tilaisuudessa jaetaan tietoa LIFE-rahoituksen hakemisesta ja verkostoidutaan. Tilaisuus on suunnattu yrityksille, kunnille, maakunnille, tutkimuslaitoksille ja järjestöille, jotka ovat kiinnostuneet hakemaan rahoitusta ympäristö- tai ilmastotoimilleen.
Lue lisää
Muovijätettä 285
Muovin kierrätyksen esteenä keräyspisteiden puute 2.4.2019
Suomalaiset ovat huolestuneita muovijätteiden aiheuttamista ongelmista, ja pitävät muovin kierrätystä tärkeänä. Kierrätys koetaan kuitenkin vaikeaksi, sillä muovin keräyspisteet sijaitsevat liian kaukana kotoa.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.