Hyviä uutisia Suomesta

Nuolimerkki 285
Yhdyskuntajätteen kierrätykseen vauhtia Suomessa 23.11.2018
EU on kiristänyt kierrätystavoitteita jäsenmaissa. Yhdyskuntajätteen kierrätysasteen tulisi nousta 55 prosenttiin vuoteen 2025 ja 65 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä. Tällä hetkellä Suomessa yhdyskuntajätteestä kierrätetään 42 prosenttia. Yhdyskuntajätteen kierrätystä edistetään useassa Circwaste-osahankkeessa.
Lue lisää
Gutleutmatten 285
Kestävän yhdyskuntarakentamisen oppeja Saksasta 22.11.2018
Lahden kaupunki osallistui Saksassa Local Renewables – Urban transformation to circular economy -kongressiin. Lahden kaupungin edustajat tutustuivat matkalla myös Freiburgin ja Baselin uusiin kestävän kehityksen kaupunkisuunnittelukohteisiin.
Lue lisää
Ompelua 285
Lahti kartoitti jakamistalouden helmiä maailmalta 22.11.2018
Yhteisöviljelyä, korjauskahvilaa ja kokonaisia yhteiskäyttöön perustuvia kaupunginosia. Lahden kaupunki selvitti jakamistalouden mielenkiintoisimpia esimerkkejä meiltä ja maailmalta.
Lue lisää
KeskiSuomi 285
Kestävä Keski-Suomi kisaillen näkyväksi 21.11.2018
Amazing Keski-Suomi -tempaus toi näkyväksi maakunnan kestävää matkailua ja yritystoimintaa sekä lähiruokaa niin paikallisille kuin muillekin suomalaisille.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Nostokuva Raukola

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Tänä syksynä käynnistyi Industrial CIRCWASTE Challenge Satakunta -haastekilpailusarja, jonka tavoitteena on etsiä ratkaisuja teollisten sivuvirtojen hyötykäytön edistämiseksi, kirjoittaa Tuula Raukola.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Kotitalousjatteet 285
Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa 13.12.2018
Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
Lue lisää
CW logo 285
Miten kierrätys toimii kunnissa ja maakunnissa? - Alueelliset tiekartat onnistumisen työkaluina 5.12.2018
Kuinka paljon kotitalouksien jätteitä päätyi kierrätykseen vuosina 2016 ja 2017?  Tervetuloa Circwaste-hankkeen järjestämään kaikille avoimeen seminaariin 13.12.2018, jossa kerrotaan kuinka maakunnat  ja kunnat pystyvät vastaamaan kiertotalouden kiristyviin tavoitteisiin.
Lue lisää
Heureka 285
Tulevaisuuden palasia – kiertotaloutta Heurekassa 24.11.2018 21.11.2018
Tiedekeskus Heurekan koko perheen tapahtumassa voit tutustua kiertotalouden innostaviin uusiin ideoihin ja innovaatioihin. Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen pisteellä voit tutustua esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin sekä erilaisiin käytännön kiertotalouden esimerkkeihin eri puolelta Suomea.
Lue lisää
Katriina Alhola 285
Vauhtia kiertotalouden rattaisiin 7.11.2018
Kiertotalouskiihdyttämö kirittää kuntien ja muiden julkisten tahojen resurssiviisaita hankintoja Suomessa. Kiertotalouden asiantuntijat tukevat useita pilottikohteita kirkkorakentamisesta ruokapalveluihin ja yhteiskäyttöautoihin.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.