Hyviä uutisia Suomesta

Biokaasubussi
Biokaasulinkillä lähes äänettömästi ja päästöttömästi 1.11.2019
Jyväskylän seudun paikallisliikenteessä on päässyt kulkemaan ympäristöystävällisesti vähäpäästöisellä biokaasubussilla heinäkuusta alkaen.
Lue lisää
Rakentajia
Pientalon rakentaminen ja jätteiden kierrätys – tavoitteena 70 % materiaalihyödyntäminen 9.9.2019
Porin kaupungin Circwaste -osahanke keskittyy muun muassa rakentamisen jätteiden kierrättämiseen ja materiaalihyödyntämiseen. Circwaste -hankkeen tilaama, Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutettava opinnäytetyö tutkii muun muassa, toteutuuko 70 prosentin kierrätystavoite pientalon rakentamishankkeessa ja miten kierrätys käytännössä onnistuu.
Lue lisää
Pieni Ekoteko matto- ja kangasnäytteitä
Pieni ekoteko haastaa Ylä-Karjalassa yrittäjiä kohti kestävämpää liiketoimintaa 19.7.2019
Ensimmäinen ekoteko lähti liikkeelle elokuun 2018 lopulla. Siitä lähtien ekotekoja on tehty eri tahojen toimesta ja uusia haasteita esitetty alueen yrityksille.
Lue lisää
Lahti ympäristökaupungiksi
Lahti valittiin Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodeksi 2021 23.8.2019
Circwasten edelläkävijäkaupunki ja FISU-kunta Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodeksi 2021.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

 
 
 
 
 
 

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Rakennusala käyttää globaalisti puolet maailman raaka-aineista. Rakentamiskulttuurin kurssi on käännettävä määrätietoisesti kohti kiertotalouden periaatteita, kirjoittaa Camilla Sederholm Circblogissa.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Kengät polulla
Edelläkävijäkunnat aktiivisia kiertotalouden polulla 8.11.2019
Kymmenen suomalaista kuntaa on kiertotaloudessa askeleen tai useammankin muita edellä. Mitä kunnissa on parhaillaan meneillään? Millaisia konkreettisia tekoja on tehty? Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kokoontuivat Circwaste-hankkeen järjestämään tilaisuuteen vaihtamaan kuulumisia.
Lue lisää
Heureka kiertotalouspalapeli2
Kiertotaloustapahtuma Tulevaisuuden palasia esitteli kouriintuntuvia esimerkkejä kiertotaloudesta 29.10.2019
Circwaste-hanke osallistui Tulevaisuuden palasia -kiertotalousaiheiseen tapahtumaan Tiedekeskus Heurekassa lauantaina 26.10.2019 rakentamalla tapahtumaan älypuhelinpalapelin, jota pelaamalla voitiin oppia, mitä raaka-aineita kännykän valmistukseen tarvitaan, mistä ne ovat peräisin ja miten niitä voidaan kierrättää.
Lue lisää
Haitalliset aineet kiertotaloudessa kuvituskuva
Tiedon kulkua parannettava, jotta vaaralliset aineet eivät palaa kiertoon 14.10.2019
Vaarallisten aineiden osalta tiedon kulkua kiertotaloudessa on syytä parantaa ja kehittää teknologioita, jotta nämä aineet eivät palaa kiertoon uusissa tuotteissa.
Lue lisää
Kiertotalouskunta kilpailun voittajat
Jyväskylä on vuoden kiertotalouskunta 2019 12.9.2019
Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastoivat toukokuussa 2019 kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä. Jyväskylän kaupunki julkistettiin kilpailun voittajaksi Kuntamarkkinoilla 11.9. Kunniamaininnat saivat Lappeenrannan kaupunki ja Oulun kaupunki.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.