Hyviä uutisia Suomesta

Jätesäiliö_285
Älyä jätehuoltoon - teknologia ja kiertotalous kohtaavat Jyväskylän Kankaalla 8.8.2018
Kuvittele, että jätesäiliö twiittaa sinulle olevansa täynnä ja opastaa jättämään roskat tyhjemmän kaverinsa sisuksiin. Jyväskylään rakentuvalla Kankaan alueella kokeillaan rohkeasti uusia jätehuollon ratkaisuja, joissa moderni teknologia tukee ympäristötavoitteita.
Lue lisää
Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki
Edelläkävijäkaupunki Lahti kolmen parhaan joukossa Euroopan Green Capital -kilpailussa 2.7.2018
Lahti valittiin Euroopan komission järjestämän Green Capital -kilpailun finaaliin yhdessä Lissabonin ja Gentin kanssa. Tarkastelluista kilpailun osa-alueista Lahti sai parhaimmat pisteet viidellä eri osa-alueella. Kaupungin vahvuuksiksi laskettiin myös hyvin toimiva jätehuolto.
Lue lisää
Kierrätyspenkki 285 2
Opiskelijat kehittelivät käyttöä uusiomuoville 11.6.2018
Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen kampuksen opiskelijat ideoivat uusia kierrätysmuovosta valmistettavia tuotteita. Voittajaksi valittiin Yagya Raj Adhikarin ”Round Chair”, kuusikulmainen penkki, joka voidaan rakentaa esimerkiksi puun ympärille.
Lue lisää
Kiertotalouskilpailu Joensuu 285
Kiertotalouden liikeideoita nanosellusta digitaaliseen kirpputoriin 11.6.2018
Joensuun Tiedepuisto Oy:n liikeideakilpailussa palkittiin tänä vuonna useita kiertotaloutta toteuttavia ratkaisuja. Kilpailuehdotuksissa korvataan muovia sekä edistetään jakamistaloutta ja uusiutuvia energiamuotoja.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

TeijaHaavistoNosto

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Green deal -sopimuksen tavoitteena on edistää öljyjätteiden kattavaa valtakunnallista keräystä ja kierrätystä. Sopimukseen pyritään saamaan mukaan toimijoita, jotka edustavat voiteluöljyjen arvoketjua niiden valmistamisesta öljyjätteen käsittelyyn, kirjoittaa Teija Haavisto SYKEstä.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Lisää rohkeutta ja tekoja Suomen kierrätyskäytäntöihin


Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, minkälaisia toimenpiteitä neljässä maassa on tehty kierrätyksen tehostamiseksi. Vertailun perusteella Wales on noussut nopeasti kierrätyksen kärkikaartiin. Ruotsissa taas jätemäärä asukasta kohti oli alhaisin. Tiivistimme raportin tulokset, Suomen yhdyskuntajätteen tilanteen ja jätteiden hyödynnettävyyden kuviksi - saa levittää!
 

LISÄTIETOA 

superspessu läpinäkyvä 578px

Ajankohtaista

Retuna 285
Eskilstunan kierrätystavaratalo panostaa kestäviin palveluihin 3.8.2018
Ruotsin Eskilstunan kaupungissa toimii uudenlainen kierrätystavaratalo ReTuna, jossa käytetyt tavarat kuten huonekalut ja vaatteet saavat uuden elämän. Tavaratalo panostaa myös uudelleenkorjaukseen ja -valmistukseen, kahvilatoimintaan sekä tilaisuuksien järjestämiseen.
Lue lisää
Kirppis 285 163
Vaatteet ja kengät suosituimpia pääkaupunkiseudun kirppu- ja nettitoreilla, Tampereella huonekalut ja Turussa sähkö- ja elektroniikkalaitteet 20.6.2018
Suomen ympäristlökeskus ja HSY tekivät yhdessä lukuisten muiden partnereidenteki alustavan selvityksen siitä, kuinka suuri osuus tuotteista päätyy kirpputoreille ja käytetyn tavaran nettimarkkinoille kuudessa suurimmassa kaupungissa ja valtakunnallisesti.
Lue lisää
Pyöräilijät 285
Haussa resurssitehokkaita rakentamisen ratkaisuja 1.6.2018
Infrarakentamisen ammattitapahtuma FinnBuild Infra ja Suomen Messusäätiöovat julkistaneet haettavaksi 5 000 euron arvoisen Ympäristön hyväksi -palkinnon. Kilpailussa etsitään esimerkkejä kestävän kehityksen mukaisesta infrarakentamisesta, joka edistää resurssitehokkuutta.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa
Circwaste ajan hermoilla: kierrätyksen kunnianhimo kasvaa 3.5.2018
Kiertotalous on säilyttänyt paikkansa yhtenä vahvimmista ja näkyvimmistä strategioista, joilla kansainvälisesti ja kansallisesti tavoitellaan materiaalikiertojen sulkemista, luonnonvarojen käytön vähentämistä ja uusia kestävämpiä liiketoimintamalleja.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.