Hyviä uutisia Suomesta

Jyväskylä uutinen 285
Jyväskylän seminaari kokosi alueen kiertotalouden huiput 15.2.2018
Älykkäitä roskiksia, lietteestä ainesosia kännyköihin, jätepihi sairaala, romusta sieppareilla kultaa - lähes satapäinen yleisö osallistui 7. helmikuuta Jyväskylän kaupungintalolla järjestettyyn Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 2018 -seminaariin jakamaan tuoreimmat uutiset alueen kiertotaloudesta.
Lue lisää
Biokaasuautoilu 285 pix
Biokaasun vuosi 2017 14.2.2018
Pitääkö olla huolissaan, jos Circwaste-osahankkeen projektipäällikkö varastaa auton ja sotkee ministeri Bernerin takin? Outi Pakarinen kertoo, kuinka biokaasu ei jätä häntä rauhaan edes unissa.
Lue lisää
StartMeUp2018_285 163 pix
Kiertotalouden ideakilpailut käynnissä Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa 14.2.2018
Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon Start Me Up -liikeideakilpailussa haetaan ideoita, joissa on ainesta kehittyä pohjoiskarjalaiseksi yritystoiminnaksi. Pohjois-Savossa KierRe-hanke hakee nopeita ja ketteriä kiertotalouden kokeiluja toteutettavaksi Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa.
Lue lisää
Circwaste_Rovaniemi_Sapporo_556
Circwaste-tietoa Japaniin talvikaupunkien verkostolle 9.2.2018
Rovaniemen kaupunki esitteli Circwasteen liittyviä kiertotaloustavoitteitaan Japanissa Sapporossa 25.-26.1. pidetyssä talvikaupunkien verkostossa. ”Aasiassa kiertotalousasia on vielä uusi, joten olemme tehneet pioneerityötä sen edistämiseksi", kaupunginarkkitehti Tarja Outila sanoo.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

circblog Pirkko Melville

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Resurssiviisaat yritykset tekevät huomisen bisnestä jo nyt. Miten hyödyntää globaalit muutokset voimavarana kiertotalouden uusissa ratkaisuissa ja liiketoiminnassa? Pirkko Melville Jyväskylän kaupungista kertoo blogissaan kiertotalouden huimista mahdollisuuksista yrityksille, kaupungeille ja asukkaille.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 


 

hinku tvärminne
Kuva: Freepik

Etsintäkuulutus: tehdään yhdessä kuntasi hankinnasta vähähiilinen kiertotaloushankinta!

Kerro meille kuntasi hankintatarve tai suunniteltu hankinta, niin autamme tekemään siitä vähähiilisen ja kiertotalouden malliesimerkin. Etsimme suunniteltuja tai käynnistyviä hankintoja ja investointeja, jotka liittyvät rakentamiseen, liikkumiseen ja kuljetuksiin tai julkisiin ruokapalveluihin.

Lue lisää

Ajankohtaista

Tuuli Myllymaa 285
Kohti kiertotalouden menestysvuotta 2018 14.2.2018
Vuodesta 2018 on vahvasti kehittymässä kiertotalouden verkostoitumisen ja yhteistyön menestysvuosi. Circwaste-hankkeen tavoitteena on kestävä jätehuolto ja kiertotalouden valtavirtaistaminen. Muutoksen aikaansaaminen edellyttää yhteistyötä, sitoutumista ja yhteisiä tavoitteita yli hankerajojen. Iso loikka kohti kiertotaloutta otettiin, kun 10 edelläkävijäkuntaa tuli osaamisellaan mukaan Circwaste-verkostoon.
Lue lisää
Edelläkävijäkunnat kick off 285 pix
Edelläkävijäkuntaverkoston toiminta käynnistyi 16.2.2018
Kymmenen Circwaste Edelläkävijäkunnan ideointi lähti välittömästi käyntiin verkostontoiminnan avausseminaarissa. Verkostotoiminnassa nähtiin suuri potentiaali, kuinka yhteistyöllä niin informaation kuin yhteisten hankkeiden kautta voidaan edistää valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita.
Lue lisää
Ari Alatossava 285pix
Ari Alatossava: Kunnat kiertotalouden keskiössä 9.1.2018
Luonnonvarojen hupeneminen, väestönkasvu ja ilmastonmuutos ovat globaaleja trendejä, jotka vaikuttavat yhä enemmän suomalaisten elämään. Jos kaikki ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvittaan 3,5 maapallon resurssit. Circwaste Edelläkävijäkunta Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava pohtii kirjoituksessaan kuntien mahdollisuuksia edistää kiertotaloutta.
Lue lisää
Helena Dahlbo 285 163
Helena Dahlbo: Muovit puhuttavat – kierrätyksen tehostaminen yksi keino ongelmien vähentämiseen 5.1.2018
Muovia pidetään ongelmia aiheuttavana pahiksena, materiaalina josta pitäisi päästä eroon. Mutta onko vika kuitenkaan materiaalissa vai sittenkin käyttäjissä, pohtii Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Helena Dahlbo Näkökulma-blogissa.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.