Hyviä uutisia Suomesta

Ideakilpailu 285
Ideakilpailuja keväällä 12.2.2019
Business Joensuun ideakilpailu Start Me Up ja Turun kiertotalousverkosto Topinpuisto käynnistävät keväällä kaikille avoimet kiertotalouden liikeideakilpailut.
Lue lisää
Kuopio lahipalvelukeskus 285
Kuopiossa rakennetaan resurssiviisaita kouluja 11.2.2019
Kuopiossa on tavoitteena rakentaa mahdollisimman kestävästi ja ilmastoystävällisesti. Kuikkalammen päiväkodissa ja Kuopion läntisen maaseutualueen lähipalvelukeskuksessa tilat on jaettu tehokkaasti tukemaan uudenlaista oppimista ja rakennusten hiilijalanjälki pidetään kurissa.
Lue lisää
Kankaan kimppakaara 285
Biokaasulla toimivat kimppakaarat käyttöön Jyväskylän Kankaalla 7.2.2019
Jyväskylän Kankaalla on ollut mahdollista kokeilla biokaasulla toimivia yhteiskäyttöautoja tämän vuoden alusta lähtien. Kevään aikana ”kaarakummit” levittävät yhteiskäyttöautoilun oppeja myös muille kiinnostuneille.
Lue lisää
Kierrätysmagneetit 285
Magneettien kierrätys kannattaa 13.2.2019
Circwaste-hankkeen kokeilussa saatiin lupaavia tuloksia kierrätysmagneettien valmistuksesta. Magneettien kierrätyksellä on suuri potentiaali kasvaa kannattavaksi liiketoiminnaksi kierrätysalan yrityksille.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

 
 
 
 
 
 

Tiina Karppinen bloginostokuva

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Tarkka ja paikallinen tieto on arkipäivää monella elämänalueella, mutta ei vielä täysin jätealalla, kirjoittaa Tiina Karppinen.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Ajankohtaista

Kestävän kehityksen sitoumus 285
Kuntien kestävän kehityksen seurantaan ilmainen työkalu vuodelle 2019 20.2.2019
Valtioneuvoston kanslian Sitoumus 2050 -hanke tarjoaa ilmaisen kestävän kehityksen seurantatyökalun kunnille, jotka ovat tehneet kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen.
Lue lisää
Vesipullo 285
Pohjoismaissa kampanjoidaan hanaveden puolesta 20.2.2019
’Rent vatten från kranen – Turn the tap on’ -kampanjassa levitetään tietoa pohjoismaisen hanaveden puhtaudesta ja saatavuudesta turisteille ja paikallisille. Samalla pyritään vähentämään kertakäyttöisten muovipakkausten käyttöä ja lisäämään kestojuomapullojen suosiota.

Lue lisää
Jätekiva 285
Erityisesti biojätteen ja muovipakkausten kierrätystä lisättävä 13.2.2019
Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, miten yhdyskuntajätteen kierrätystä voidaan tehostaa Suomen olosuhteisiin sopivalla tavalla. Selvityksen taustalla on Euroopan komission suositukset, joiden mukaan Suomen kierrätysasteen nostamiseksi tarvitaan esimerkiksi jätehuollon vastuiden selkeyttämistä sekä toimijoiden yhteistyön lisäämistä. Kierrätystavoitteisiin yltäminen edellyttää merkittäviä muutoksia nykyiseen järjestelmään.
Lue lisää
Kiertopalkinto 285
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa 4.2.2019
Tervetuloa kuulemaan koostetta Suomen kiertotalouden kiinnostavimmista hankkeista 8.5.2019 Espoon Otaniemeen.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 

Katso Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina -tilaisuuden esitykset


Tilaisuudessa julkistettiin CIRCWASTE-hankkeeseen valitut 10 kiertotalouden edelläkävijäkuntaa sekä esiteltiin kiertotaloutta tukevia rahoitusinstrumentteja.
 

LISÄTIETOA 

spessunosto edelläkävijät-tunnus 950x400


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.