Uutiset

Kuva Kai Widell 285
Ympäristöjalanjälkimenetelmä tarjoaa keinoja arvioida tuotteiden ja organisaatioiden hiilijalanjälkeä 21.11.2019
Yrityksien toiminta ja tuotteet vaikuttavat ympäristöömme niiden koko elinkaaren ajan. Tuotteiden ja organisaatioiden ympäristöjalanjälki (PEF/OEF, The Product/Organisation Environmental Footprint) on Euroopan komission hanke, jolla pyritään tarjoamaan vertailukelpoista tietoa kuluttajien ja yritysten valintojen tueksi.
Lue lisää
img
Kiertotalous pyörimään tutkimuksen ja innovaatioiden siivittämänä 20.11.2019
Kiertotalous mahdollistaa luonnonvarojen kulutuksen merkittävän vähentämisen. Kiertotalouden edistämiseksi neitseellisten raaka-aineiden käytön vähentämiselle tulee asettaa kunnianhimoiset määrälliset tavoitteet, todetaan Suomen ympäristökeskuksen syyskuussa julkaisemassa Policy Briefissä.
Lue lisää
Kengät polulla
Edelläkävijäkunnat aktiivisia kiertotalouden polulla 20.11.2019
Kymmenen suomalaista kuntaa on kiertotaloudessa askeleen tai useammankin muita edellä. Mitä kunnissa on parhaillaan meneillään? Millaisia konkreettisia tekoja on tehty? Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kokoontuivat Circwaste-hankkeen järjestämään tilaisuuteen vaihtamaan kuulumisia.
Lue lisää
Heureka kiertotalouspalapeli2
Kiertotaloustapahtuma Tulevaisuuden palasia esitteli kouriintuntuvia esimerkkejä kiertotaloudesta 29.10.2019
Circwaste-hanke osallistui Tulevaisuuden palasia -kiertotalousaiheiseen tapahtumaan Tiedekeskus Heurekassa lauantaina 26.10.2019 rakentamalla tapahtumaan älypuhelinpalapelin, jota pelaamalla voitiin oppia, mitä raaka-aineita kännykän valmistukseen tarvitaan, mistä ne ovat peräisin ja miten niitä voidaan kierrättää.
Lue lisää
Haitalliset aineet kiertotaloudessa kuvituskuva
Tiedon kulkua parannettava, jotta vaaralliset aineet eivät palaa kiertoon 14.10.2019
Vaarallisten aineiden osalta tiedon kulkua kiertotaloudessa on syytä parantaa ja kehittää teknologioita, jotta nämä aineet eivät palaa kiertoon uusissa tuotteissa.
Lue lisää
Kiertotalouskunta kilpailun voittajat
Jyväskylä on vuoden kiertotalouskunta 2019 12.9.2019
Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastoivat toukokuussa 2019 kaikki Suomen kunnat kisaamaan vuoden kiertotalouskunnan tittelistä. Jyväskylän kaupunki julkistettiin kilpailun voittajaksi Kuntamarkkinoilla 11.9. Kunniamaininnat saivat Lappeenrannan kaupunki ja Oulun kaupunki.
Lue lisää
Kaikki uutiset