Uutiset

Erityisesti biojätteen ja muovipakkausten kierrätystä lisättävä 15.2.2019
Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti, miten yhdyskuntajätteen kierrätystä voidaan tehostaa Suomen olosuhteisiin sopivalla tavalla. Selvityksen taustalla on Euroopan komission suositukset, joiden mukaan Suomen kierrätysasteen nostamiseksi tarvitaan esimerkiksi jätehuollon vastuiden selkeyttämistä sekä toimijoiden yhteistyön lisäämistä. Kierrätystavoitteisiin yltäminen edellyttää merkittäviä muutoksia nykyiseen järjestelmään.
Lue lisää
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa 4.2.2019
Tervetuloa kuulemaan koostetta Suomen kiertotalouden kiinnostavimmista hankkeista 8.5.2019 Espoon Otaniemeen.
Lue lisää
Webinaari- ja podcastsarja antaa välineitä haitallisten aineiden vähentämiseen kiertotaloudessa 24.1.2019
Turun ammattikorkeakoulu tuottaa kevään 2019 aikana webinaari- ja podcast-sarjan, jossa annetaan työkaluja haitallisten aineiden vähentämiseen julkisissa hankinnoissa.
Lue lisää

RSS
 • Ideakilpailuja keväällä 12.2.2019
  Business Joensuun ideakilpailu Start Me Up ja Turun kiertotalousverkosto Topinpuisto käynnistävät keväällä kaikille avoimet kiertotalouden liikeideakilpailut.
 • Kuopiossa rakennetaan resurssiviisaita kouluja 11.2.2019
  Kuopiossa on tavoitteena rakentaa mahdollisimman kestävästi ja ilmastoystävällisesti. Kuikkalammen päiväkodissa ja Kuopion läntisen maaseutualueen lähipalvelukeskuksessa tilat on jaettu tehokkaasti tukemaan uudenlaista oppimista ja rakennusten hiilijalanjälki pidetään kurissa.
 • Biokaasulla toimivat kimppakaarat käyttöön Jyväskylän Kankaalla 7.2.2019
  Jyväskylän Kankaalla on ollut mahdollista kokeilla biokaasulla toimivia yhteiskäyttöautoja tämän vuoden alusta lähtien. Kevään aikana ”kaarakummit” levittävät yhteiskäyttöautoilun oppeja myös muille kiinnostuneille.
 • Magneettien kierrätys kannattaa 6.2.2019
  Circwaste-hankkeen kokeilussa saatiin lupaavia tuloksia kierrätysmagneettien valmistuksesta. Magneettien kierrätyksellä on suuri potentiaali kasvaa kannattavaksi liiketoiminnaksi kierrätysalan yrityksille.
 • Mobiilisovellus kannusti opiskelijoita kierrättämään Kuopiossa 5.2.2019
  Asukkaille suunnattu mobiilipeli sai opiskelijat innostumaan lajittelusta ja kierrätyksestä. Erityisesti biojätteen ja muovin kierrätys sai potkua Kuopiossa järjestetyssä pilotissa.
Lisää uutisia