Uutiset

Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa 23.4.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen.
Lue lisää
Circwaste-kuntia palkittiin kiertotalouskisassa 13.4.2018
Circwaste Edelläkävijäkunnat Kuopio, Porvoo sekä Circwaste Kumppanuuskunta Pori palkittiin Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa haettiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja. Kisassa kunniamaininnan saivat Edelläkävijäkunnat Rovaniemi, Turku ja Jyväskylä.
Lue lisää
KEINO-osaamiskeskus tukee kuntien kestäviä hankintoja 28.3.2018
Kestäviä julkisia hankintoja tukemaan on maaliskuussa perustettu uusi osaamiskeskus KEINO. Sen tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta ja vaikuttavuutta julkisissa hankinnoissa. Päämääränä on myös lisätä hankintoja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita niin sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta.
Lue lisää

RSS
 • Pohjois-Karjalassa mietittiin keinoja rakennusjätteen kierrätyksen lisäämiseksi 24.4.2018
  Pohjois-Karjalaan kokoontui runsas joukko asiantuntijoita ja kiertotaloudesta kiinnostuneita toimijoita Rakennusjätteet kiertoon –seminaariin ja työpajaan Joensuun Tiedepuistoon. Seminaarin teema on hyvin tarpeellinen, sillä EU:n jätedirektiivi velvoittaa jäsenmaitaan kierrättämään 70 % kaikesta rakennusjätteestä vuoteen 2020 mennessä.
 • Länsi-Porin koululla tutkitaan ruokahävikkiä 22.4.2018
  Punavalkoisessa näytössä ruokalan biojäteastian vieressä välähtää ensin luku 50 grammaa ja sen jälkeen näyttöön ilmestyy teksti 2,1 kg. Länsi-Porin koulun oppilas on saanut juuri tietää, paljonko hän on itse heittänyt ruokaa hukkaan ja paljonko sen päivän kouluruokailun aikana on yhteensä heitetty ruokaa roskiin.
 • VALTSU kokosi kiertotalouden asiantuntijat Ympäristöministeriöön 26.3.2018
  Runsaslukuinen kiertotalouden asiantuntijaverkosto kokoontui Ympäristöministeriöön Kierrätyksestä kiertotalouteen - valtakunnallinen jätesuunnitelma vuoteen 2023 -keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudessa kuultiin esityksiä jätesuunnitelman ja jätedirektiivien keskeisimmistä tavoitteista ja niiden käytännön toimeenpanosta.
 • Jyväskylän seminaari kokosi alueen kiertotalouden huiput 14.2.2018
  Älykkäitä roskiksia, lietteestä ainesosia kännyköihin, jätepihi sairaala, romusta sieppareilla kultaa - lähes satapäinen yleisö osallistui 7. helmikuuta Jyväskylän kaupungintalolla järjestettyyn Keski-Suomi kohti kiertotaloutta 2018 -seminaariin jakamaan tuoreimmat uutiset alueen kiertotaloudesta.
 • Kohti kiertotalouden menestysvuotta 2018 14.2.2018
  Vuodesta 2018 on vahvasti kehittymässä kiertotalouden verkostoitumisen ja yhteistyön menestysvuosi. Circwaste-hankkeen tavoitteena on kestävä jätehuolto ja kiertotalouden valtavirtaistaminen. Muutoksen aikaansaaminen edellyttää yhteistyötä, sitoutumista ja yhteisiä tavoitteita yli hankerajojen. Iso loikka kohti kiertotaloutta otettiin, kun 10 edelläkävijäkuntaa tuli osaamisellaan mukaan Circwaste-verkostoon.
Lisää uutisia