Uutiset

Kuntien keinot hiilineutraaliin kiertotalouteen -tilaisuus 16.4.2019
Tervetuloa kaikille avoimeen Kuntien keinot hiilineutraaliin kiertotalouteen –seminaariin 23.5.2019 klo 9.30-15.30 Kielikeskuksen Juhlasaliin Helsinkiin vahvistamaan ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden välistä yhteyttä.
Lue lisää
Kiertotalouden kirittäjät – tuloksia kiertotaloushankkeista Suomessa 16.4.2019
Tervetuloa kuulemaan koostetta Suomen kiertotalouden kiinnostavimmista hankkeista 8.5.2019 Espoon Otaniemeen.
Lue lisää
Tervetuloa ympäristöministeriön LIFE-rahoitusinfoon 3.5.2019 11.4.2019
Uusin LIFE-rahoitusohjelman haku on avautumassa huhtikuussa ja ympäristöministeriö järjestää infoseminaarin LIFE-hankkeista 3.5.2019. Tilaisuudessa jaetaan tietoa LIFE-rahoituksen hakemisesta ja verkostoidutaan. Tilaisuus on suunnattu yrityksille, kunnille, maakunnille, tutkimuslaitoksille ja järjestöille, jotka ovat kiinnostuneet hakemaan rahoitusta ympäristö- tai ilmastotoimilleen.
Lue lisää

RSS
 • Muovin kierrätyksen esteenä keräyspisteiden puute 29.3.2019
  Suomalaiset ovat huolestuneita muovijätteiden aiheuttamista ongelmista, ja pitävät muovin kierrätystä tärkeänä. Kierrätys koetaan kuitenkin vaikeaksi, sillä muovin keräyspisteet sijaitsevat liian kaukana kotoa.
 • Kemikaaliviisaat hankinnat kiinnostivat Tampereella 25.3.2019
  Julkisissa hankinnoissa voidaan vaikuttaa merkittävästi tuotteiden turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, kun niiden sisältämät kemikaalit huomioidaan ajoissa. Ekomerkit, kuten joutsenmerkki, auttavat kuntia kemikaaliviisaissa hankinnoissa.
 • Muovin haitat suurennuslasin alla haamuverkoista mikroroskaan 22.3.2019
  Muovi on tällä hetkellä yksi puhutuimmista aiheista maailmalla. Tuore muovitiekartta näyttää suuntaa muovin ympäristöhaittojen vähentämiselle. Ratkaisuja muoviongelmaan etsitään myös tutkimalla biohajoavia muoveja, Itämeren muoviroskan lähteitä sekä haamuverkkoja.
 • Tehoa vaarallisten jätteiden keräykseen 8.3.2019
  Vaarallisten jätteiden kerääminen talteen säästää ympäristöä ja edistää kiertotaloutta. Kuntien jätelaitosten Vaarallinenjate.fi-kampanja lisää tietoa vaarallisista jätteistä ja auttaa löytämään oikean kierrätyspisteen.
 • Keski-Suomen Sairaala Nova resurssitehokkuuden edelläkävijäksi 28.2.2019
  Jyväskylän Kukkumäkeen valmistuu vuonna 2020 uusi Sairaala Nova, jossa minimoidaan jätteiden määrä moderneilla jätehuoltojärjestelmillä ja resurssien järkevällä käytöllä.
Lisää uutisia