Jotain lainattua

Uutinen 30.5.2017 klo 10.08
Alueuutinen_jotain lainattua
 

Projektori. Videotykki. Äänentoistolaitteet. Spottivalot. Savukone. Peilipallot. Keski-Suomen kulttuuri- ja taidetoimijat lainaavat toisiltaan laitteita, joita olisi liian kallista hankkia yksin.

Kalliiden laitteiden hankinta ei enää muodosta kynnystä tai estettä luovaan toimintaan, päättivät keskisuomalaiset kulttuuri- ja taidekentän toimijat ja keksivät laitelainaamo-idean. He jakavat lainaustoiminnan kautta esimerkiksi omistamiaan audiovisuaalisia laitteita yhteiskäyttöön.

”Laitelainaamo mahdollistaa isompien tapahtumien ja kokonaisuuksien järjestämisen ilman, että kustannukset pompsahtavat ihan taivaisiin. Lisäksi tällaista toimintaa tarvitaan, jotta tapahtumia on helpompi järjestää ilman, että omistaa hirveästi omaa kalustoa”, kommentoi eräs laitteita lainannut.

Idean kehittely jatkuu. ”Nyt suunnittelemme digitaalista alustaa tai verkkopalvelua, jonka kautta laitelainaamoa voisi laajentaa. Jos toimijoilla olisi intressejä hankkia tietynlaisia laitteita, mutta itsellä olisi niille vain vähän käyttöä, niitä voitaisiin hankkia tähän yhteiskäyttöpooliin”, Live Herring ry:n projektikoordinaattori Soile Ollikainen sanoo.

Juttu on tiivistelmä Circwaste-lehdessä 1/2017 julkaistusta artikkelista


  • Tulosta sivu