Kiertopalkinto 2023 - Vielä ehdit mukaan kisaan!

Uutinen 12.9.2023 klo 16.14
© Suomen ympäristökeskus

Circwaste-hanke jakaa vuosittain Kiertopalkinnon kiertotaloutta edistävälle toimenpiteelle. Kyseessä voi olla kunnan, yrityksen, yhteisön, hankkeen tai yksityishenkilön toteuttama kiertotalousteko. Valinta tehdään Kestävyysloikka-palveluun vuoden aikana lisättyjen hyvien esimerkkien kesken. Palkittu saa diplomin ja positiivista julkisuutta. Parhaimmillaan toisille jaettu käytäntö monistuu ja vaikeuksista välitetty tieto auttaa muita ratkaisemaan eteen tulevia ongelmia.

Loikkien avulla rakennamme kestävää yhteiskuntaa yhdessä

Kestävyysloikka on Suomen ympäristökeskuksen tarjoama alusta hyvien ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisujen esittelemiseksi ja levittämiseksi. Se on avoin, pysyvä ja ilmainen palvelu kaikille toimijoille. Toimijat voivat lisätä loikkiensa yhteyteen omat logonsa, ja kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus näyttää haluamansa sisällöt myös omissa verkkopalveluissaan sekä jakaa sisältöjään sosiaalisen median kanavissa.

Palveluun lisätyt loikat saavat näkyvyyttä mm. Syken kunta- ja yhteistyökumppaniverkostojen kautta. Syke työskentelee aktiivisesti muun muassa medioiden, ministeriöiden, kumppaniorganisaatioiden, Hinku-, Fisu-, Canemure- ja Circwaste -verkostojen sekä kansallisten ja kansainvälisten tutkijayhteisöjen kanssa. Tavoitteenamme on rakentaa kestävää yhteiskuntaa yhdessä.

Vielä ehdit ilmoittaa oman kiertotalousloikkasi mukaan!

Rekisteröidy palveluun ja ilmoita meille oma kiertotalousloikkasi pe 22.9.2023 mennessä. Vuoden 2023 Kiertopalkinnon saaja julkistetaan Circwaste-hankkeen loppuseminaarissa 26.10.2023. Palkinnon saa toimenpide, joka edistää hiilineutraalia kiertotaloutta ja joka on kuvattu Kiertotalousloikka-palvelussa 1.9.2022–22.9.2023 välisenä aikana. Ympäristöneuvos Jarmo Muurman valitsee voittajan Suomen ympäristökeskuksen hanketiimin tekemän esikarsinnan jälkeen.

Kiertopalkinnon valintakriteereinä ovat:

  • Jätteen synnyn ehkäisy, yhteiskäytön tai kierrätyksen edistäminen
  • Kierrätysmateriaalin tuotteistaminen tai kekseliäs materiaalien ja tuotteiden uudelleenkäyttö
  • Taloudelliset edut ja yhteisöllisyys (työllisyyden, yhteisöllisyyden tai muu hyvinvoinnin lisääntyminen)
  • Edelläkävijyyden, hyvän esimerkin ja aktiivisuuden osoittaminen
  • Tiedon jakaminen ja yhdessä tekeminen

Lue ohjeet Kestävyysloikasta.

Lue lisää aiemmista Kiertopalkinnoista.

 

 

Lisätietoja

  • Tutkija Hanna Savolahti, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, puh. 029 525 1592

  • Tulosta sivu