Uudelleenkäyttö esiin – Kierrätyskeskus kokoaa alan toimijoiden verkostoa

Uutinen 13.1.2022 klo 12.32
© Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vetämässä Circwasten osahankkeessa kootaan valtakunnallista uudelleenkäyttötoimijoiden verkostoa. Verkoston tarkoituksena on toimia uudelleenkäyttöalan nostattajana ja “etujärjestönä” sekä yhteistyön ja keskustelun paikkana alan toimijoille valtakunnallisesti.

Uudelleenkäyttö on tuotteen tai sen osan käyttämistä uudelleen samaan tarkoitukseen kuin mihin se on alun perin suunniteltu.

Ilmoittaudu mukaan!

Voit ilmoittaa alustavasta kiinnostuksestasi lähteä mukaan verkoston toiminaan. Oheinen lomakkeen täyttö ei sido vastaajaa tässä vaiheessa mihinkään vaan mahdollistaa sen, että pysyt tietoisena toiminnan käynnistymisestä ensimmäisten joukossa. Vinkkaathan käynnistyvästä verkostosta myös kollegallesi tai alueesi toimijalle.

Voit ilmoittautua alustavasta kiinnostuksestasi lähteä mukaan verkoston toimintaan:

Ilmoittaudu mukaan 24.1.2022 mennessä.

Verkostoon haetaan tahoja erityisesti kulutustavaroiden, kuten esimerkiksi tekstiilit, elektroniikka ja huonekalut, uudelleenkäytön alalta. Mukaan toivotaan kunta-, järjestö-, säätiö- tai työpajatoimintaan kytkeytyneitä toimijoita, sekä yrityksiä, joiden pääasiallinen toiminta liittyy uudelleenkäyttöön. Mukaan voivat ilmoittautua myös yritykset, jotka ensisijaisesti toimivat muulla kuin uudelleenkäyttöalalla, mutta joilla on merkittävää uudelleenkäyttöön liittyvää toimintaa.

Verkostosta rajataan tässä vaiheessa pois rakentamisen ja teollisuuden toimialoihin liittyvä yritysten välinen uudelleenkäyttö, hävikkiruoka-asiat, käytettyjen autojen kauppa, sekä erilaiset jakamistalouden palvelut kuten kirjastot sekä taide- tai vaatelainaamot. Lisäksi pois rajataan puhtaasti korjaukseen ja kunnostukseen liittyvät elinkaaren pidentämisen palvelut, kuten korjausompelu ja suutarit. Nämä toimijat ja ratkaisut voivat toimia esimerkiksi yhteistyökumppaneina tai malleina perustettavalle verkostolle.

Save-the-date

Uudelleenkäyttötoimijoiden verkoston kickoff-tapaaminen järjestetään keväällä 28.4.2022 Forssassa osana kiertotalouden startup-tapahtumaa Frush’a. Varaathan ajankohdan jo nyt kalenteristasi.

Lisätietoja

Hankepäällikkö Katja Viberg, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus, katja.viberg@kierratyskeskus.fi


  • Tulosta sivu