Vähemmän lavajätettä

Uutinen 29.8.2017 klo 11.07
Nyhtökaurapakkaus
 

Nyhtökauraa valmistava Gold&Green Foods käyttää tavarantoimituksissa kertakäyttöisten lavojen sijaan vihreitä, kiertäviä kuormalavoja. Digitaalisen järjestelmän ansiosta kuormalavojen liikkumista voidaan seurata tarkasti.

Vihreät kuormalavat ovat Paperinkeräys Oy:n Encore Kuormalavapalvelusta. Yksi kiertävä kuormalava korvaa suhteessa lähes sata kertakäyttöistä lavaa. Koska lavat ovat käytössä pitkään, avautuu tilaisuus hyödyntää uusia teknologisia mahdollisuuksia. Kuormalavat on kytketty osaksi GS1 Finlandin kehittämää digitaalista Golli-palvelua.

”Encoren lavoissa on valmiina RFID-tunnisteet. Näin voi seurata, missä lavat liikkuvat. Tavarantoimittajalle kertyy dataa, jonka avulla he saavat hyvän kuvan tuotteen liikkeistä”, kertoo GS1 Finlandin logistiikkapäällikkö ja Golli-palvelun kehittäjä Mikko Luokkamäki.  

”Asiakaskuntamme arvostaa ekologista ajattelutapaa”, tietää Gold&Gree Foodsin hankintajohtaja Sirpa Kemppainen.

Uudelleenkäytettävien ja digitalisoitujen lavojen pilotti on osa Circwaste-hanketta. Hankkeessa tutkitaan kahden vuoden aikana, mihin kertyvää tietoa voi hyödyntää.

”Tulevaisuudessa voimme laskea vaikkapa kuljetusten hiilijalanjäljen. Tällainen tieto voi olla yritykselle kilpailuetu”, Luokkamäki uskoo.

Juttu on tiivistelmä Circwaste-lehdessä 1/2017 julkaistusta artikkelista

 


  • Tulosta sivu