Kiertotalouden veturit vauhtiin

Uutinen 29.8.2017 klo 10.31
Aluekoordinaattorit CIRCWASTE
 

CIRCWASTE-hankkeen tuella on palkattu neljä aluekoordinaattoria, joiden tehtävänä on käynnistää uutta toimintaa materiaalitehokkuuden ja kierrätysasteen lisäämiseksi. Koordinaattorit työskentelevät Lounais-Suomessa, Keski-Suomessa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa. Heidän työnsä tukena on alueen sidosryhmistä muodostettu yhteistyöryhmä sekä SYKEn ja Motivan perustama Kiertotalouden palvelukeskus.

Katalysaattoreina

Aluekoordinaattorien työhön kuuluu mm. dialogi kuntien, yritysten ja hallinnon edustajien kanssa. Käytännössä työ tarkoittaa viestintää ja neuvontaa kiertotalouden työkaluista ja keinoista. Lisäksi aluekoordinaattorit tukevat uusien hankkeiden käynnistymistä ja osallistuvat alueellisten kiertotalouden tiekarttojen laatimiseen – tiekartat määrittävät tavoitteet ja toimenpiteet alueen vahvuuksien ja resurssien mukaan.

Hyödyt esiin

Aluekoordinaattorien työssä olennaista on motivointi ja kannustaminen. Jotta muutos kohti kiertotaloutta on mahdollinen, koordinaattorien on tärkeää kertoa kiertotalouden hyödyistä: uusista liiketoimintamahdollisuuksista, kustannussäästöistä, työllisyysvaikutuksista sekä myönteisistä ympäristövaikutuksista. Näitä vaikutuksia myös todennetaan erilaisilla selvityksillä ja laskelmilla.

Juttu on julkaistu Circwaste-lehdessä 1/2017

 


  • Tulosta sivu