Biokaasun siivin

Uutinen 29.8.2017 klo 10.49
Outi Pakarinen biokaasu
 
Keski-Suomen liiton projektipäällikkö Outi Pakarinen kaartaa pihaan Volskwagen Touranillaan. Biokaasulla kulkeva kiesi on kyydittänyt Pakarista jo kuutisen vuotta, joten hän tuntee hyvin biokaasuautoilun edut.

”Ympäristöystävällisyys ja uusiutuvuus ovat pääasioita. Myös paikallisuus on tärkeää. Tuntuu fiksummalta maksaa polttoaineesta oman alueen toimijalle kuin kauas öljyntuottajamaalle ”, Pakarinen hymyilee.

Tuntuvasti enemmän kaasua

Pian biokaasun tankkausasemaverkosto laajenee, kiitos Mustankorkea Oy:n ja Gasum Oy:n. Molemmat ovat Sammakkokangas Oy:n lisäksi mukana Keski-Suomen liiton Circwaste-osahankkeessa, joka tähtää biojätteen tehokkaampaan hyödyntämiseen ja biokaasun liikennepolttoainekäytön tuntuvaan lisäämiseen.

Hankepartnerit tekevät jätteen syntypaikkalajittelututkimuksia, neuvontaa ja viestintämateriaalia. Keski-Suomen liitto koordinoi lisäksi toisessa Circwasteosahankkeessa alueellisen kiertotaloustiekartan laatimista. ”Biokaasun tuotannon ja käytön edistäminen näkyvät vahvasti Keski-Suomessa”, Pakarinen sanoo ja starttaa autonsa. Painaa kaasua.

Juttu on julkaistu Circwaste-lehdessä 1/2017

 


  • Tulosta sivu