Rahoitusta kiertotalouden toteutukseen

Uutinen 24.8.2017 klo 7.58
Fläppitaulu_jpg
 

Kiertotalouden edistämiseksi on monia eri rahoitusmahdollisuuksia. Osa rahoituskanavista ovat jatkuvasti auki, toiset ovat määräaikaisia.

Euroopan unioni on kenties merkittävin rahoittaja. EU:n rahoitusinstrumentteja ovat esimerkiksi aluekehitysrahastojen (EAKR) tuki, jota haetaan ELY-keskusten kautta. EU rahoittaa myös tutkimusta esimerkiksi Horisontti 2020 -ohjelman kautta. Syksyllä 2017 Euroopan komissio tarjoaa erityisen mahdollisuuden hakea tukea kiertotalouden ratkaisuille.

Muita rahoittajia ovat muun muassa ministeriöt, ELY-keskukset, maakuntaliitot, maaseutuohjelma, säätiöt, Sitra ja Tekes. Rahoitusta on tarjolla niin yrityksille, kunnille, järjestöille, yksittäisille tutkijoille kuin tutkimusorganisaatioillekin.

Materiaalitkiertoon.fi ylläpitää listaa avoimista rahoitushauista sekä jatkuvista rahoitusmahdollisuuksista. Syksyllä 2017 on avoinna muun muassa Valtioneuvoston kanslian kokeiluhaku kiertotaloudesta, Euroopan komission tuki kiertotalouden ratkaisuille sekä Koneen ja Nesslingin säätiön apurahat.

Rahoituksen hakeminen saattaa olla hyvinkin haastavaa. Siksi kannattaa osallistua infotilaisuuksiin ja olla etukäteen yhteydessä rahoituksen myöntäjiin. Verkostoituminen muiden alan toimijoiden kanssa on myös usein hyödyllistä.

Lisätietoa:

Kiertotalouden rahoitusmahdollisuudet

 


  • Tulosta sivu