Kiertotalouden ideakilpailut käynnissä Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa

Uutinen 12.2.2018 klo 12.47
 
 
StartMeUp2018_285 163 pix

Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon Start Me Up -liikeideakilpailussa haetaan ideoita, joissa on ainesta kehittyä pohjoiskarjalaiseksi yritystoiminnaksi. Kilpailussa palkintoja on yhteensä 90 000 euron edestä, pääpalkinto on 20 000 euroa. Kilpailuun haetaan myös kiertotalouteen liittyviä liikeideoita. 

"Jo toimiville yrityksille kilpailu on osoittautunut hyväksi keinoksi tehdä tuotekehitystä ja etsiä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Odotamme paljon uusia ideoita myös kiertotalouden mahdollisuuksiin liittyen", kertoo Kari Pulkkinen yritysvalmentaja Joensuun Tiedepuisto Oy:tä.

Kilpailun jälkeen jokainen osallistuja saa halutessaan ohjausta ideansa kehittämiseksi liiketoiminnaksi. "Start Me Up on mahdollisuus antaa asiantuntijoiden arvioida idean kantavuutta. Olemme valmiita auttamaan ideoiden kehittämisessä myös kilpailun jälkeen", lupaa Kari Pulkkinen Yrityshautomon puolesta.

Kilpailuun voi osallistua yksin, tiiminä, yrittäjänä, yrityksenä, työntekijänä, opiskelijana tai tutkijana. Ideat alalta kuin alalta ovat tervetulleita ja niitä voi lähettää niin monta kuin haluaa.

Start Me Up -liikeideakilpailu alkaa torstaina 1.2. ja osallistumisaika kestää lauantaihin 31.3. saakka. 

KierRe-hanke etsii nopeita ja ketteriä kiertotalouden kokeiluja Pohjois-Savossa

Nopeat kokeilut ovat nimensä mukaisesti nopeita kokeiluita: tuotetta, palveluaihiota tai toimintamallia kokeillaan käyttäjien kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, aidossa käyttöympäristössä. Nopeissa kokeiluissa saadaan tuloksia jonkin idean käytännöntoteutuksesta ja soveltuvuudesta erilaiseen ympäristöön. Kokeilu tuo kehittämisidean konkretian tasolle ja oikeaan käyttöympäristöön, jolloin saadaan käsitystä idean toimivuudesta. Kokeilut tehdään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Nopeissa kokeiluissa korostuu yhteiskehittäminen ja osallisuus. 

Kokeiluihin on varattu rahaa yhteensä 54 000 € Pohjois-Savossa. Kokeiluja kilpailutetaan toteutettavaksi Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Jokaisella paikkakunnalla varaudutaan enintään kahden kokeilun läpiviemiseen. Yhtä kokeilua rahoitetaan enimmillään 9000 €.

KierRe-hankkeen kokeiluehdotuksia voi jättää 25.2.2018 saakka.
 

Lisätietoa