Tulevaisuuden palasia – kiertotaloutta Heurekassa 24.11.2018

Uutinen 15.11.2018 klo 15.49
Heureka 285

Tiedekeskus Heurekan koko perheen tapahtumassa voit tutustua kiertotalouden innostaviin uusiin ideoihin ja innovaatioihin. Heurekassa näet, kuinka tehdään parempi tulevaisuus.

Suomen ympäristökeskuksen ja  Circwaste-hankkeen pisteellä pääset arvaamaan oman jätekuormansa painon, tutustumaan kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin sekä erilaisiin käytännön kiertotalouden esimerkkeihin eri puolelta Suomea Materiaaliloikka-sivuston kautta.

Tapahtumassa pääsee myös kokeilemaan, miltä tuntuu uusi suomalainen keksintö, Ioncell-kuitu, josta tehty puku nähdään rouva Jenni Haukion yllä Linnan juhlissa.

Itse pääset myös tekemään jätteestä taidetta ja tarpeellisia tavaroita, tutustumaan kestävään metsänhoitoon pikaretkellä ja mikroskooppien äärellä, ja kaarnalaivojakin voi veistellä. Vinkkejä saa niin tuunaukseen, kestävään suunnitteluun, kierrätykseen kuin muihinkin oman arjen valintoihin.

Tulevaisuuden palasia –tapahtuma pidetään Heurekassa 24.11. kello 10-18, ja tänä päivänä aikuisetkin pääsevät sisään lastenlipulla (15 €, alle 6-vuotiaat maksutta).

Tulevaisuuden palasia –tapahtumassa mukana ovat Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen lisäksi Sitra, HSY, Metsäteollisuus ry, Neste Oyj sekä Kierrätyskeskus, Luonto-Liitto, MTK ja Valtra Oy Ab, UPM, Stora Enso Oyj sekä Aalto-yliopisto.

Lisätietoja: