Uusi kierrätykseen kannustava peli syntyi 3R Game Jameilla Kuopiossa

Uutinen 7.9.2018 klo 13.17
Kuopion Game Jamit 285
© Sanna Pietikäinen, Kuopion kaupunki

Kuopiossa järjestettiin kierrätysteemaiset 3R Game Jamit -tapahtuma, jossa osallistujilla oli 48 tuntia aikaa suunnitella kierrätykseen kannustava peli. Ketun kierrätys -voittajapeliä testataan syksyllä opiskelija-asuntoyhtiö Kuopaksen opiskelijaasuintaloissa.

Tapahtuman kuudessa osallistujatiimissä oli mukana muun muassa ohjelmoijia, graafisia suunnittelijoita ja musiikintekijöitä. Osallistujat auttoivat toisiaan yli tiimirajojen ja keskittynyt, mutta rento tunnelma oli kaikkien aistittavissa.

Nopeasti kuluneen 48 tunnin jälkeen tiimit esittelivät tuotoksensa tuomaristolle, joka valitsi voittajaksi pelin nimeltä ”Ketun kierrätys”. Se on yhteisöllinen mobiilipeli, joka kannustaa tarkkailemaan omaa kierrätystä ja jossa taloyhtiöiden talot kisailevat keskenään kierrätyksen laadusta ja määrästä. Pelin takana on tiimi nimeltä Foxy Beat: Jyri Markkanen, Pauli Ondruska, Niina Räsänen, Roosa Räsänen, Ville Räsänen ja Lukki Virtanen.

Opiskelijat pääsevät testaamaan peliä syksyn kokeilujakson aikana Kuopaksen Samoilijantien uusissa yhteisöllisyyteen kannustavissa asuintaloissa. Kokeilussa testataan, kannustaako peli opiskelijoita kierrättämään aiempaa paremmin.

Tapahtumaa olivat järjestämässä SmaRa – Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke, KierRe – Kiertotalouden ja resurssiviisauden edistäminen Pohjois-Savossa -hanke, Kuopion opiskelija-asunnot Oy, Jätekukko Oy ja Savonia-ammattikorkeakoulu.


 

Lisätiedot:

Minna Kuuluvainen, p. 044 718 2148, minna.kuuluvainen@kuopio.fi

Retu Ylinen, p. 044 718 5140, retu.ylinen@kuopio.fi