CIRCnews 1/2017

20.11.2017 klo 9.25
2011_paauutinen_556x303px (2)

Kymmenen kuntaa sitoutuu kiertotalouden edelläkävijöiksi

Kymmenen suomalaista kuntaa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Turku ja Vantaa, on ensimmäisenä kuntaverkostona sitoutunut viemään kiertotaloutta konkreettisesti eteenpäin. ”Kuntien suunnitelmat ovat jopa maailman mittakaavassa kunnianhimoisia”, ryhmäpäällikkö Tuuli Myllymaa Suomen ympäristökeskuksesta sanoo.

Lue lisää

 

Circblog: Rakennusjätteiden lajittelu ei toimi

Blogi 285 163
 

Lajittelua kehitetään vasta sitten kun on pakko, kirjoittaa projektipäällikkö Matti Mikkelä Puhas Oy:stä. Motivaatio herää, kun sekajätteelle asetetaan tarpeeksi kova hinta ja valvonta toimii. Kaiken työn ytimessä on halu toimia yhdessä.

Lue lisää


Kierrätyslannoitteita peltoon

Kierrätyslannoitteita_peltoon_LUKE_demo_Liisa_Pesonen
 

Perunateollisuuden sivutuotteesta ja jätevesilietteestä valmistettuja kierrätyslannoitteita demottiin Somerolla syysvehnän kylvön yhteydessä. Nestemäisillä kierrätyslannoitteilla on mahdollista optimoida ravinteet tarkasti tarpeen mukaan.

Lue lisää


Yritysesittely Emmy: Laadukas vaate kestää käytössä ja palvelee kiertotaloutta

Emmy 285 163
 

Uudelleenkäytettäviä vaatteita myyvä Emmy Clothing Company Oy on yksi esimerkki siitä, miten kiertotalous voi synnyttää uutta, kannattavaa liiketoimintaa samalla kun säästetään luonnonvaroja ja vähennetään päästöjä.

Lue lisää


Yritysesittely Ekox Finland Oy: Tietokoneiden uusiokäyttö säästää kaupungin rahoja ja luontoa

Ekox 285 163
 

Forssan yläkoulussa järjestettiin ensimmäinen julkisella sektorilla toteutettu uusiolaitteiden laitekilpailutus Suomessa. Uusiokäytön ansiosta kouluille kertyy säästöjä 50 000 € vuodessa.

Lue lisää


Varsinais-Suomessa potentiaalia bioenergian tuotantoon

Biokaasulaitos
 

Materiaalivirtaselvitys paljasti Varsinais-Suomesta uusia mahdollisuuksia. Maatalouden sivuvirtoja on mahdollista hyödyntää muun muassa biokaasun tuotannossa.

Lue lisää


Teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön Lappeenrannassa

Lappeenrannan työpaja 285 163
 

Lappeenrannassa ideoitiin kiertotalouden edistämisen mahdollisuuksia Etelä-Karjalan alueella 7.11.2017 pidetyssä Circwaste- ja CloseLoop-hankkeiden yhteisessä työpajassa.

Lue lisää

 

TAPAHTUMAT

Kunnat kiertotalouden edelläkävijöinä ja yhteistyökumppaneina
20.11.2017, Helsinki

Ylijäämä- ja uusiomaa-ainekset osaksi kiertotaloutta maakunnassa
27.-29.11.2017, Turku

WASCON 2018
6.-8.6.2018, Tampere

 

MAAILMALLA TAPAHTUU

Circular Business Models in the Mobile Phone Industry

The circular economy offer opportunities to reduce resource use and waste whilst providing business opportunities. This is also true in the mobile phone industry that has been characterised by high rates of product obsolescence.  

Lue lisää